Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Za Andrejom (†36), Ráchel (†5) a Damiánom (†3) smúti celá obec: Pomoc pre zdrvenú rodinu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: polícia)

KOŠICE - Obrovská tragédia pri košickej ZOO otriasla celým Slovenskom. V obci Kazimír v trebišovskom okrese nestretnete usmietého človeka. Všetci súcitia s mladou rodinou. Otec Andrej viedol nissan, keď približne sto metrov pred cieľom narazil do autobusu. V aute s ním boli jeho päťročná dcérka Ráchel a trojročný synček Damián. Desivý náraz, žiaľ, neprežili.

"Je to obrovská tragédia. Nič podobného si v obci nepamätáme," hovorí starosta Jozef Toma. Rodina bola v dedine obľúbená a okrem nebohých dvoch detí, majú ešte 11-ročného syna Daniela. Najhoršie znáša celú tragédiu mama Antónia, ktorá v sekunde prišla o svoje milované poklady a manžela. „Sú nesmierne zdrvení. Nedá sa ani predstaviť, čo momentálne prežívajú. Dnes išli do Košíc, a pokiaľ viem, tak ešte telá nedostanú, pretože bude pitva,“ dodáva starosta. Aj kvôli tomu ešte nie je známy termín pohrebu. Obete pochovajú v rodnej obci, pravdepodobne vo štvrtok alebo v piatok.

Za Andrejom (†36), Ráchel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Nešťastná Antónia ostala po smrti svojich najbližších otrasená, z tragédie sa aj s najstarším syom nedokáže spamätať. Po internete už koluje výzva na pomoc pozostalej manželke, ktorá potrebuje okrem psychickej opory aj finančnú pomoc na zabezpečenie pohrebu pre tri obete nešťastia. 

"Nedávno sa z Košíc odsťahovali, no aj napriek tomu boli s nami spätí a chodievali medzi nás vždy, keď mohli... Táto veľká tragédia je veľkou skúškou pre mamu a syna, ktorí ostali. Celú rodinu sme dobre poznali, bola to aktívna a vždy ochotná rodinka..." napísala na sociálnu sieť autorka výzvy pre pozostalých Adriana Čurajová.

Za Andrejom (†36), Ráchel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Repro Ľudia ľuďom)

"Radi by sme, okrem tak veľmi potrebných modlitieb, im pomohli aj finančne, a preto sme sa rozhodli urobiť finančnú zbierku, ktorá by pomohla vykryť finančné náklady na trojpohreb, ktorý máme pred sebou. Priatelia, prosím v úplnej slobode o vašu pomoc. Ak váš rodinný rozpočet dovolí, môžete prispieť tejto rodinke, aby zvládli náklady na pohreby, aj na všetko, čo bude potrebné." 

 Nie je to oficiálna verejná zbierka, iba iniciatíva priateľov rodiny, ktorých tragédia zasiahla v obrovskej miere. "Obrovská tragédia... včera sme sa na seba usmievali, dnes sú už vo večnosti... Myslime na nich v modlitbách, priatelia. Na Andreja a jeho deti, a na manželku i syna, ktorí ostali....Za každú vašu pomoc, finančnú i modlitbovú, vám úprimne ďakujem. Odpočinutie večné daj im, Pane, a svetlo večné nech im svieti, nech odpočívajú v pokoji," uzatvára Adriana.

Prispieť môžete aj vy.

Viac o téme: NehodaTragédiaNešťastieKošiceZOO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu