Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Brutálne zavraždená obeť sa dočkala spravodlivosti: Muža surovo zmlátili a spoločne ho uškrtili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Policajti z Národnej kriminálnej agentúry objasnili vraždu starú 12 rokov, vyšetrovateľ obvinil dve osoby. Motívom bol údajne strach z odhalenia v súvislosti so subvenčným podvodom.

"Išlo o príspevok na zriadenie chránenej dielne alebo pracoviska, kde Úrad práce v Kysuckom Novom Meste prišiel o takmer 47-tisíc eur," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

O vražde Jána B. zo Starej Bystrice údajne rozhodol ešte začiatkom roka 2003 jeden z obvinených Peter H. (43). Podľa vyšetrovateľa jej vykonaním poveril okrem iného aj ďalšieho z obvinených Juraja P. (40). Vražda sa stala začiatkom marca 2003 v izbe jednej zo žilinských ubytovní, kde obeť vylákali na schôdzku. Predpoludním sa Ján v ubytovni stretol so svojimi katmi. Popravu vykonal podľa polície Juraj P. spolu s ďalším človekom, zatiaľ neznámym. Údajne obeť udierali päsťami do tváre, až kým nepadol na kolená, potom mu omotali okolo krku pripravený drôt a spoločne ho zaškrtili. Telo vraj skončilo v katastri obce Nededza zabalené v koberci v pripravenom hrobe na nelegálnej skládke. Obvineným mužom hrozí väzenie na 12 až 15 rokov, no nie je vylúčený ani výnimočný trest. Juraja P. vzal sudca do väzby, Peter H. sa už vo väzbe nachádza za inú trestnú činnosť. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu