Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vlna bitiek v MHD pokračuje: Na revízora (38) v Prešove zaútočil opitý Jakub (17)!

 Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: PZ)

PREŠOV - V trolejbuse Dopravného podniku mesta Prešov sa v utorok opäť strhla bitka. Tentoraz bol obeťou 38-ročný revízor, ktorý utrpel, našťastie, len ľahké zranenia. Napadol ho 17-ročný Jakub z Prešova. Polícia mladíka zadržala, obvinila a posadila do cely.

"Hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Juh bola v utorok krátko predpoludním vyslaná na Ulicu armádneho genenrála L. Svobodu v Prešove, kde malo dôjsť k napadnutiu revízora cestujúcim," informovala hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová. Ako ďalej opísala, na mieste polícia zistila, že Jakub počas cestovania trolejbusom zo zastávky Martina Benku bezdôvodne napadol 38-ročného revízora, keď ho vyzval, aby predložil cestovný lístok. Cestujúci sa mu najskôr verbálne vyhrážal, neskôr do neho začal sácať. Revízor chcel konfliktu zabrániť a mladíka upozornil, aby prestal, no Jakub ho chcel udrieť päsťou do tváre. Začali sa vzájomne naťahovať. "Revízorovi boli spôsobené drobné poranenia na ruke, ktoré si ale nevyžiadali lekárske ošetrenie," doplnila policajná hovorkyňa.

Polícia na základe týchto skutočností zadržala ako podozrivého 17-ročného Jakuba z Prešova. Mladík bol podrobený dychovej skúške s výsledkom viac ako dve promile alkoholu v krvi. Policajný príslušník už začal trestné stíhanie pre prečin výtržníctva a na základe zabezpečených dôkazov vzniesol voči Jakubovi aj obvinenie. "Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. Jakub sa mal výtržnosti dopustiť tým, že slovne a fyzicky na mieste prístupnom verejnosti napadol iného človeka. Zákon v tomto prípade stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na tri roky," skonštatovala hovorkyňa.


Prečítajte si aj Súd rozhodol o osude bitkárov z prešovského autobusu: Najbližšie mesiace ostávajú vo väzbe!


V januári sa v prešovskej MHD odohral podobný incident, keď traja mladíci zaútočili na 40-ročného muža, ktorý ich upozornil, aby sa správali slušne. Dvaja z mladíkov čakajú na súdny proces vo väzbe, jeden je stíhaný na slobode. Termín pojednávania s chlapcami podľa hovorcu Krajského súdu v Prešove Michala Drimáka ešte nie je vytýčený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu