Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nevidzančania sú na strane farára, ktorý sexuálne zneužíval školáčku: Môže za to matka a dcéra!

Kňaz Pavol Kobida
Kňaz Pavol Kobida (Zdroj: Foto: obec Nevidzany)

NEVIDZANY - Prípad kňaza Pavla Kobidu (49) z Nevidzian, ktorého v pondelok odsúdili za sexuálne zneužívanie 11-ročnej školáčky, má pokračovanie. Za rímsko-katolíckym farárom stoja veriaci z obce, na veľké prekvapenie časť obyvateľov odsúdila matku a dievčatko, rodina je zo situácie zničená.

"Bol som s ním kamarát a nič také som nezistil," hovorí obyvateľ obce pre TV Joj. Farára uznal v pondelok súd vinným, no ľudia z obce tomu nechcú veriť. Práve naopak, myslia si, že za všetko môže dievčina. "Keby to just tak bývalo, že ju pohladkal alebo čo a keď ju aj pobozkal, však tým ju nezjedol, keď ju aj pobozkal," hovorí Nevidzančanka.

Rodina školáčky je z celej situácie otrasená a zdrvená. "Ľudia začali po nej vykrikovať v autobuse, na zastávke, po dedine, proste úplne nás vylúčili zo spoločnosti," opísala nešťastná mama a dodala: "Dieťa je zlomené z toho a rodina tiež. Nikto o tom nič nevie a takto nám ubližujú." Proti rodine sú väčšinou starší obyvatelia obce, tí mladší stoja na ich strane.

Trojročná podmienka a liečenie

V pondelok uznal kňaza Pavla súd za vinného v prípade sexuálneho zneužívania školáčky. Udelil mu trojročnú podmienku, zákaz činnosti a nariadil liečbu u sexuológa. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Ako informuje televízia, po prevalení kauzy poslal nitriansky biskup Viliam Judák kňaza na neplatené voľno. "Pán biskup hneď ako sa dozvedal o kauze, sa snažil stretnúť s dievčaťom a jeho rodinou. Zatiaľ k tomuto nedošlo, ale táto iniciatíva platí aj naďalej," povedal hovorca biskupského úradu Miroslav Lyko.

Farár Pavol posielal dievčatku zamilované správy, obchytkával ho, bozkával a volal na spoločnú dovolenku. Od začiatku svoju vinu popiera, tvrdí, že dievča len ľutoval, lebo nemá otcovskú lásku. Matka však našla dcérin denník, kde bolo dopodrobna opísané, kedy bola jej dcéra na omšiach a čo s ňou kňaz robil. Keď to zistila, kontaktovala políciu. 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu