Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia na Silvestra: Marek (†20) išiel behať, zablúdil, v mínusových teplotách ho našli mŕtveho!

Nebohý Marek Zobraziť galériu (2)
Nebohý Marek (Zdroj: Foto: Sita, Tv Markíza)

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO - Neuveriteľne tragicky sa skončila silvestrovská oslava partie kamarátov, ktorí sa vybrali na chatu Pod Ostrým vrchom na Kysuciach. Okolo ôsmej večer si jeden z nich zmyslel, že si pôjde zabehať. Žiaľ, späť sa už nevrátil. Na druhý deň našli už len jeho bezvládne telo.

Marek (†20) si chcel so svojimi kamarátmi posledný deň v roku poriadne užiť, preto sa rozhodol Silvester osláviť na horskej chate. Približne štyri hodiny pred polnocou sa rozhodol, že si pôjde zabehať. Silvestrovský beh sa mu ale stal osudným. 

Marek išiel sám a zablúdil. Zrejme vybehol na zjazdovku a ďalej bežal po hrebeni. Medzitým sa po ňom začali znáňať kamaráti. Keď sa po hodine nevrátil, začali ho hľadať. Nepodarilo sa im to. Už začali tušiť, že niečo nie je v poriadku, ráno zavolali políciu. Ako informuje TV Markíza, okolo obeda bolo v teréne približne 150 záchranárov, hasičov, policajtov a dobrovoľníkov. Spustila sa veľká pátracia akcia.

Marek zrejme prechádzal cez tieto kopce
Zobraziť galériu (2)
Marek zrejme prechádzal cez tieto kopce  (Zdroj: Foto: Sita, Tv Markíza)

Kamaráti boli zúfalí, začali sa obviňovať, že Mareka nemali v zime nikam pustiť. Ich, žiaľ už nebohý, kamarát bol športovec. Hokeju sa aktívne venoval dvanásť rokov, každý deň behával a obľuboval chodiť do prírody na túry.   

Ako informovala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová, telo nezvestného mladíka našli v popoludňajších hodinách v obci Snežnica v okrese Kysucké Nové Mesto. Príčina smrti zatiaľ nie je známa, tú určí až následná pitva. Keď sa o nešťastí dozvedeli Marekovi rodičia, skolabovali.

Mladíkovo telo našli v susednej dedine. Ležalo v záhrade pri chatke, v ktorej nikto nebol. Predpokladá sa, že Marek sa počas behu zranil, zablúdil a v chatke, kde nikoho nenašiel, hľadal pomoc. Zomrel na podchladenie.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu