Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Polícia obvinila detského lekára z úplatku: Vladimír P. mal prebrať 500 eur a fľašu vína

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Prednostu Kliniky pediatrickej urológie bratislavskej detskej fakultnej nemocnice Vladimíra P., ktorého v pondelok (15.12.) prichytili pri preberaní úplatku, už vyšetrovateľ obvinil z trestného činu prijímania úplatku. Potvrdil to dneshovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Policajného zboru SR vzniesol obvinenie MUDr. Vladimírovi P. pre trestný čin prijímania úplatku. Vo veci sa koná, preto nebudeme v súčasnosti poskytovať podrobnejšie informácie, aby sa nemarilo vyšetrovanie," uviedla dnes hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová. Prednosta dnes za prítomnosti svojho advokáta absolvoval výsluch. Prípad dozoruje prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry. Vladimír P. by však nemal byť väzobne stíhaný. Podľa neoficiálnych informácií Vladimíra P. už dlhodobejšie polícia sledovala.

Ministerstvo zdravotníctva ho podľa hovorkyne Martiny Šoltésovej dnešným dňom zároveň odvolalo z pozície hlavného odborníka ministerstva pre pediatrickú urológiu. "Čo sa týka korupcie, naďalej platí to, že o korupcii v zdravotníctve sa veľa hovorí, ale podnetov týkajúcich sa korupcie v zdravotníctve je málo. Preto neustále apelujeme na občanov, aby ak majú skúsenosti s korupciou, podali podnety buď na protikorupčnú linku MZ SR, alebo sa obrátili priamo na políciu," uviedla.

Lekár mal prebrať ako úplatok 500 eur a fľašu. V súvislosti s týmto prípadom však polícia dokumentuje až päť čiastkových skutkov. Mal za to uprednostňovať pacientov pri operáciách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu