Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Väzeň zaútočil na spoluväzňa príborovým nožom: Cez oko mu zasiahol mozog, Jozef zomrel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HRNČIAROVCE NAD PARNOU - Otrasný prípad museli riešiť uplynulú sobotu muži zo Zboru väzenskej a justičnej stráže. V Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Hrnčiarovciach nad Parnou surovo napadol 36-ročný odsúdenec spoluväzňa. Príborovým nožom mu bodol do oka až k mozgu. 67-ročný muž zraneniam v nemocnici podľahol.

"V sobotu 22. 11. došlo medzi odsúdenými k incidentu, po ktorom obvinený fyzicky napadol 67-ročného muža z Bratislavy. Príborovým nožom ho bodol do hlavy," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová a dodala: "Nakoľko sa odsúdený nachádza vo výkone trestu, vyšetrovateľ spracoval podnet na obmedzenie obvineného vo výkone trestu. Ide o nevyhnutné obmedzenie."

Zraneného 67-ročného Jozefa s bodným poranením oka previezli okamžite do tnavskej nemocnice, bol v kritickom stave, nakoľko došlo k poškodeniu mozgu. V noci zo stredy na štvrtok odsúdený muž zomrel. Polícia najprv obvinila útočiaceho Juraja z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Po smrti jeho spoluväzňa prípad prekvalifikovala. "Polícia prípad prekvalifikovala na obzvlášť závažný zloči vraždy," potvrdila Linkešová. 

Na incidente je azda najviac zarážajúci fakt, že obaja muži mali byť začiatkom budúceho roka prepustení na slobodu. Ak útočníkovi vinu dokážu, hrozí mu trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

Ako informuje TV Joj, obvineného útočníka Juraja previezli po incidente na psychiatrické oddelenie do nemocnice pre odsúdených v Trenčíne. Väzni sa pravdepodobne pohádali a nasledoval útok. Obaja boli súdom zaradení v minimálnom stupni stráženia vo väznici v Hrnčiarovciach nad Parnou. Nebohý Jozef si odpykával trest za nebezpečné vyhrážanie. Mladší útočník Juraj sedel za trestný čin ublíženia na zdraví. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu