Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prokurátora prichytili šoférovať pod parou, no museli ho prepustiť na slobodu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DOLNÝ KUBÍN – Prokurátor Okresnej prokuratúry v Dolnom Kubíne čelí obvineniu za šoférovanie motorového vozidla pod vplyvom alkoholu. V utorok 25. novembra popoludní ho na základe podnetu zastavili a zadržali policajti z Pohotovostnej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline.

„Počas kontroly sa 59-ročný muž odmietol po opakovaných výzvach podrobiť dychovej skúške a následne aj odberu krvi na zistenie, či nie je ovplyvnený návykovou látkou,“ spresnil dnes hovorca KR PZ v Žiline Radko Moravčík s tým, že zadržaného muža podozrivého zo spáchania trestného činu eskortovali na tamojší policajný útvar.

Zároveň vysvetlil, že na základe vyjadrenia lekára nemohol byť obvinený muž, ktorému hrozí ročné väzenie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, umiestnený do cely policajného zadržania. „Lekár rozhodol o jeho nutnej hospitalizácii v zdravotníckom zariadení, preto bol prepustený na slobodu,“ skonštatoval Moravčík.

Hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisarik uistil, že predmetný trestný čin bude riadne vyšetrený bez ohľadu na osobu páchateľa. „O problémoch Alojza M. s dodržiavaním pracovnej disciplíny sa vedelo. Po viacerých opatreniach zo strany vedenia prokuratúry, ktoré, žiaľ, nezjednali nápravu, sa 3. novembra vzdal funkcie ku dňu 31. decembra 2014,“ dodal s tým, že ide o osobné zlyhanie jednotlivca, ktoré sa nedá nikdy úplne vylúčiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu