Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Salmanovcov prepustili na slobodu: Rozhodnutie môže ešte zvrátiť Najvyšší súd SR

Salmanovci
Salmanovci (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

PEZINOK - Špecializovaný trestný súd v Pezinku dnes rozhodol o prepustení z väzby podnikateľa Sergeja Salmanova a jeho syna Alexandra Salmanova. Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Prokurátor podľa nej voči tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Obvinení tak zostávajú za mrežami aspoň do rozhodnutia najvyššieho súdu.

Podľa hovorkyne už dôvody, pre ktoré boli obaja vo väzbe, pominuli. Proces s mužmi obvinenými z korupcie sa na súde blíži k záveru.

Sergej Salmanov a jeho syn Alexander Salmanov sú obvinení z podplácania bývalej riaditeľky Daňového úradu v Šamoríne Márie Z. Za úplatky im mala poskytovať informácie o prípadných kontrolách v ich firmách a zabezpečiť, aby vyplácanie peňazí z nadmerných odpočtov DPH prebehlo hladko. Mali jej sľúbiť 290.000 eur a 50.000 eur aj vyplatiť. Podľa zadokumentovaných podvodných nadmerných odpočtov dane z pridanej hodnoty mali žiadať viac ako tri milióny eur. Všetko sa malo stať v roku 2010 v Šamoríne.

Obvineným hrozí 12-ročné väzenie. Vo väzbe sú od 23. apríla 2013. Mária Z. na pojednávaní vypovedala, ako pre nich pracovala za úplatky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu