Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fiľakovo pohltil ničivý požiar a hustý dym: Desiatky hasičov, horí fabrika!

Požiar vypukol okolo piatej hodiny ráno Zobraziť galériu (5)
Požiar vypukol okolo piatej hodiny ráno (Zdroj: Foto: TASR)

FIĽAKOVO - Obrovský požiar dnes skoro ráno okolo piatej hodiny zachvátil fabriku na výrobu komponentov do áut vo Fiľakove. Obyvatelia mesta sa zobudili na hlasité vúbuchy a v zápätí zachvátil budovu ničivý požiar. Hustý dym sa valí celým mestom. Na mieste sú hasiči a polícia. Našťastie, nikto sa nezranil.

Výbuchy pravdepodobne spôsobili propánbutánové fľaše. Na miesto okamžite vyštartovali hasiči z Lučenca, Veľkého Krtíša, Fiľakova, Rimavskej Soboty a Banskej Bystrice. Fabriku zachvátil obrovský požiar, pracuje v nej 210 zamestnancov. V čase, keď sa nešťastie stalo, bol na mieste jeden človek a muži z SBS.   

"Sú tam hasiči zo šiestich staníc. Zatiaľ môžeme povedať len to, že požiar sa nám podarilo lokalizovať a škody tam budú vysoké," skonštatoval hovorca banskobystrických hasičov Erik Piater. Príčiny požiaru ani ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe. Na mieste je stále dvadsať hasičov.

Fiľakovo pohltil ničivý požiar
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: TASR)

Fiľakovo pohltil ničivý požiar
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: TASR)

Zamestnanci v ostatných halách museli prácu prerušiť. Len s beznádejou sledovali, ako plamene a hustý dym pohlcuje budovu a okolie. Škody sa pohybujú vo výške státisícov eur. 

Ako informuje TV Joj, vedenie firmy sa zatiaľ nechce vyjadrovať k situácii, stanovisko poskytne v poobedňajších hodinách. Horieť najprv začalo v skladových priestoroch a oheň sa rozšíril aj do administratívnej budovy.  

Fiľakovo pohltil ničivý požiar
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: TASR)

Podľa  televízie horí továreň Dometic Slovakia. Zaoberá sa výrobou produktov pre karavany, obytné vozidlá a pre námorný a automobilový priemysel. Firma má vyrábať aj variče, odsávače či grily pre obytné vozy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu