Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Policajný úlovok na diaľniciach: Zastavili pirátov ciest rútiacich sa rýchlosťou 200 km/hod!

Záber z policajného radaru Zobraziť galériu (2)
Záber z policajného radaru (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Policajná Kobra mala v stredu ráno plné ruky práce. Muži zákona zastavili na diaľnici D1 vodiča na Audi A7, ktorý prekročil rýchlosť takmer o 100 km/hod. Nebezpečnému pirátovi ciest odobrali vodičský preukaz a neminie ho mastná pokuta alebo aj zákaz šoférovania. V ten istý deň večer policajti zastavili na D2 Nemca (37) na volkswagene, ktorý sa rútil rýchlosťou 194 km/hod.

Policajti špeciálneho dopravného oddelenia, známi ako Kobra, v stredu ráno zastavili cestného piráta. "32 ročný vodič jazdil na diaľnici D1 nebezpečnou rýchlosťou. Ostatných účastníkov cestnej premávky ohrozoval na úseku Trnava – Bratislava. Maximálna povolená rýchlosť v tomto úseku je 110 km/h. Napriek tomu zákon nerešpektoval a išiel rýchlosťou až 208 km/h!" uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Baloghová.

Policajti neváhali, priestupok zadokumentovali a aby jazdou neohrozoval ostatných, prípadne aby nespôsobil dopravnú nehodu, okamžite ho zastavili. "Policajti boli nekompromisní a na mieste mužovi zadržali vodičský preukaz. Ide o vodiča, ktorý sa z minulosti nepoučil a do karty vodiča mu tak pribudne ďalšie prekročenie rýchlosti," doplnila Baloghová.

Mužovi tak hrozí pokuta od 150 do 800 eur a zákaz činnosti do troch rokov. Našťastie, nikomu sa nič nestalo.

Policajti

Policajti v Malackách v stredu večer zastavili ďalšieho hazardéra so životom. Obrovskou rýchlosťou sa rútil po diaľnici D2. Dovolenú rýchlosť prekročil o 64 km/h. Vodiča zastavili krátko pred 22-hou hodinou na 52 kilometri diaľnice D2 v smere do Českej republiky. "Nezodpovednému 37-ročnému vodičovi vozidla VW, občanovi Nemeckej republiky, ktorý sa rútil po diaľnici rýchlosťou až 194 km/h, policajti za tento priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky uložili v blokovom konaní pokutu vo výške 500 eur," povedala hovorkyńa bratislavkých policajtov Karina Považanová.

VIDEO Policajný úlovok na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby dodržiavali predpísané rýchlosti, jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky a poveternostným podmienkam. Precenenie svojich schopností v spojitosti s rýchlou jazdou máva, bohužiaľ, často tragické následky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu