Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rozsiahly požiar v Galante dostalo pod kontrolu vyše 30 hasičov

Požiar lakovne v Galante Zobraziť galériu (10)
Požiar lakovne v Galante (Zdroj: SITA)

GALANTA – Dnes o šiestej ráno zlikvidovali hasiči rozsiahly požiar lakovne v Galante. Požiar im nahlásili v nedeľu popoludní, po príchode na miesto bola lakovňa celá v plameňoch a spod strešnej konštrukcie vychádzal hustý dym. Na mieste zasahovalo 34 hasičov z Galanty, Serede, Trnavy, Dunajskej Stredy a Šale, k dispozícii mali osemnásť kusov hasičskej techniky.

"Pre sálavé teplo a hustý dym nemohli hasiči hasiť z vnútorných priestorov lakovne, zásah bol preto vykonaný zvonku. Likvidáciu požiaru okrem horľavých látok v priestoroch lakovne komplikovala aj strešná konštrukcia, ktorá neumožňovala dostatočný prístup vody na hasenie k ohnisku požiaru,“ informoval hovorca hasičov v Trnavskom kraji Tomáš Bílik. Hasiči hasili cez okná a otvor, ktorý urobili v streche. Keď sa im podarilo znížiť intenzitu požiaru, dostali sa aj do vnútorných priestorov haly. 

"Pri požiari nebola zranená žiadna osoba, v čase požiaru sa v lakovni nikto nenachádzal,“ zdôraznil Bílik. V lakovni Spoločnosti Jasplastik-SK vyrábali plastové výrobky pre elektrotechnický priemysel. Jasplastik má približne 800 zamestnancov a patrí k najväčším zamestnávateľom v Galante. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu