Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vykrádačom domov hrozia dva roky: Toto sa im podarilo odcudziť, kým ich dolapili

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VEĽKÝ KRTÍŠ - Obvinením piatich mužov sa skončilo pátranie po zlodejoch, ktorí vykrádali rodinné domy v okrese Veľký Krtíš. Trom Krtíšanom, 19-ročnému Václavovi, rovnako starému Erikovi a 28-ročnému Ľubomírovi, ako aj najaktívnejšiemu zlodejovi - 23-ročnému Otovi z Dolných Plachtiniec, hrozí za krádež, porušovanie domovej slobody a poškodzovanie cudzej veci dvojročné väzenie.

Oto si na súd počká vo vyšetrovacej väzbe, ostatných stíhajú na slobode, informovala hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová.

Oto sa v júni skoro ráno pokúsil vlámať do prístavby pri neobývanom rodinnom dome v Riečkach nad Modrým Kameňom. Rozbil sklo na dverách, ale kradnúť nestihol – prichytil ho majiteľ. Na dverách vznikla škoda 60 eur. Ota táto skúsenosť neodradila a šiesteho októbra po polnoci ukradol potraviny z nezamknutého rodinného domu v Dolných Plachtinciach. O šesť dní sa do domu vrátil, aby si z komory odniesol krovinorez a lupienkovú motorovú pílu za 482 eur. 

Spolu s Radoslavom sa 18. októbra okolo polnoci vlámali do záhradného domčeka na Hlavnej ulici v Dolnej Strehovej. Ukradli štyri plechové disky s pneumatikami, dvoje elektrické nožnice, ručný postrekovač, elektrický vysávač na lístie a ďalšie náradie. Celkovo spôsobili škodu za 817 eur. 

V tej istej obci kradol Oto aj 19. októbra, keď z nezamknutej hospodárskej budovy na Obchodnej ulici odniesol okružnú i priamočiaru pílu, uhlovú brúsku a ďalšie náradie za 210 eur. Následne sa vlámal do letnej kuchynky pri rodinnom dome na Hájskej ulici, odkiaľ zobral elektrické a ručné náradie za 316 eur. 

Na druhý deň pred polnocou sa Oto spolu s Václavom a Ľubomírom vlámali do rodinného domu v obci Riečky. Z dielne a letnej kuchyne vzali sporák, reťazovú pílu, sekeru, vzduchový kompresor a ďalšie veci. Majiteľovi spôsobili škodu 1 377 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu