Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Tatranskej kotline zasiahol penzión rozsiahly požiar

Požiar penziónu Limba v Tatranskej kotline Zobraziť galériu (7)
Požiar penziónu Limba v Tatranskej kotline (Zdroj: TASR)

TATRANSKÁ KOTLINA - V Tatranskej Kotline vo Vysokých Tatrách horel penzión Limba. Podľa operačného dôstojníka Okresného riaditeľstva (OR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade Adriána Troppa išlo o rozsiahly požiar.

Nahlásený bol krátko pred 10. hodinou. Riaditeľ OR HaZZ v Poprade Ondrej Šproch doplnil, že požiar sa podarilo lokalizovať a na mieste sa robia už len dohasovacie práce. „Postupne sa rozoberá strecha, dohasujú sa ešte tlejúce miesta. Požiar zasiahol celú strechu a stropy, už by sa však nemal ďalej šíriť a ohrozovať okolie,“ objasnil. Odkiaľ sa požiar rozšíril, zatiaľ nie je známe, to bude predmetom vyšetrovania. Pravdepodobné však je, že od krbu. 

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove doplnil, že predbežné škody sú minimálne v hodnote 400.000 eur, keďže budova celá zhorela do tla. „Oheň sa zo strechy rozšíril na prvé poschodie, a potom aj na prízemie, ešte stále tam sú naši príslušníci. Ide o komplikované hasenie, keďže celá konštrukcia budovy bola z dreva a je potrebné objekt nielen hasiť, ale aj postupne rozoberať,“ uviedol krajský operačný dôstojník. Na mieste zasahovalo celkove 29 príslušníkov HaZZ z Popradu, Starej Ľubovne, Kežmarku a Levoče so 14 kusmi techniky. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu