Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ukrajinec Yegorov neprišiel na súd v Trnave, kde mal čeliť obžalobe z vraždy

Volodymyr Yegorov
Volodymyr Yegorov (Zdroj: SITA)

TRNAVA – Vyhostený Ukrajinec Volodymyr Yegorov neprišiel na dnešné hlavné pojednávanie, ktoré sa malo konať na Okresnom súde v Trnave. Jeho obhajca klienta ospravedlnil s vysvetlením, že je práceneschopný.

Obžalovaný trvá na tom, že sa chce osobne zúčastňovať na pojednávaniach vo všetkých trestných veciach. V lete na pojednávanie neprišiel, lebo nemal pas. Ukrajinec čelí v Trnave obžalobe zo zorganizovania vraždy spolumajiteľa erotického salónu Dallas pri Galante Miloša Žilineka.

Volodymyr Yegorov čelí obžalobe aj z ďalších vrážd, kauzou sa zaoberá Krajský súd v Bratislave. Zo Slovenska ho vyhostili na Ukrajinu vlani v septembri po náleze Ústavného súdu SR, ktorý sa týkal sťažnosti voči dĺžke väzby. O administratívnom vyhostení sa rozhodlo ešte v roku 2010, ale krajinu napokon neopustil, lebo ho vzali do väzby opäť, ale pre obvinenie v inom prípade. Vo väzbe bol od roku 2002. 

Yegorova spolu s ďalšími Ukrajincami Krajský súd v Bratislave pôvodne odsúdil za vraždu štyroch mužov na doživotie. Najvyšší súd SR rozsudok zrušil a vrátil krajskému súdu. Právoplatne odsúdený bol Volodymyr Yegorov len za legalizáciu príjmov z trestnej činnosti, štvorročný trest si odsedel. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu