Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalého riaditeľa Kučeríka odsúdil na desaťročný trest

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na desaťročný trest odňatia slobody odsúdil dnes v úplatkárskej kauze senát Najvyššieho súdu (NS) SR bývalého riaditeľa odštepného závodu Liptovský Hrádok Rudolfa Kučeríka.

Kučerík bol obžalovaný zo zločinu prijímania úplatku. Ďalších obžalovaných Líviu Galfyovú odsúdil súd na dva roky odňatia slobody podmienečne so skúšobnou dobou na tri roky a konateľa spoločnosti Pavla Hudáčka, ktorý úplatok poskytol, na trojročný podmienečný trest odňatia slobody so skúšobnou dobou na päť rokov. Okrem toho Hudáčka NS SR odsúdil aj na peňažný trest vo výške 100.000 eur. Verdikt NS SR je právoplatný, v prípade Kučeríka išlo o jeden z najvyšších uložených trestov za korupciu. Informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

NS SR dnes rozhodoval o odvolaní sa voči verdiktu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku z júna minulého roka. ŠTS vtedy odsúdil Kučeríka rovnako na desaťročný trest odňatia slobody, ale Galfyovú a Hudáčka na trojročný nepodmienečný trest. Hudáčkovi súd v Pezinku zároveň uložil peňažný trest vo výške 200.000 eur. Znamená to, že senát NS SR dnes znížil tresty Galfyovej a Hudáčkovi.

Podľa obžaloby bývalý riaditeľ Odštepného závodu Liptovský Hrádok Kučerík v rokoch 2007 až 2008 poskytol dvom spoločnostiam - Ogimex, s. r. o., a NGA GSPA odber dreva aj napriek tomu, že neuhrádzali faktúry. Štátnym lesom tak spôsobil škodu 50 miliónov slovenských korún. Za umožnený odber žiadal úplatok päť miliónov slovenských korún. Prostredníctvom svojej priateľky Lívie Galfyovej prevzal na jej bankový účet 300.000 slovenských korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu