Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Osobný vlak viedol podnapitý rušňovodič

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SENICA - Polícia zadržala rušňovodiča, ktorému zistili počas výkonu služby požitie alkoholu. Náhodnú kontrolu sa rozhodol vykonať poverený pracovník železníc v nedeľu 21. septembra okolo 8.00 h na železničnej zastávke v Skalici. Rušňovodiča osobného motorového vlaku požiadal, aby sa podrobil orientačnej dychovej skúške a pri nej zistil, že výsledok je pozitívny. Následne kontaktoval železničnú políciu. TASR o tom dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Železniční policajti z Kútov urobili so 45-ročným mužom opakovanú dychovú skúšku. O hodinu neskôr po prvej dychovej skúške mu namerali v dychu 0,93 mg/l alkoholu v dychu, čo je 1,94 promile. Z vlaku, ktorý premáva po trase Kúty a Skalica napokon museli cestujúci vystúpiť. Hliadka muža zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia v Senici. 

Vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a predložil spis v tzv. super rýchlom konaní prokurátorovi. O jeho vine a treste sa rozhodne v najbližších hodinách. Mužovi môže hroziť v zmysle zákona trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov. V uplynulom týždni polícia zadržala na základe informácií cestujúceho v autobuse na linke Piešťany-Hlohovec vodiča, ktorý viezol 12 ľudí s takmer troma promile alkoholu v krvi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu