Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Policajti zadržali podvodníka Emília (31): Obce okradol o desaťtisíce eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV – Prešovskí policajti vo štvrtok (21.8.) zadržali 31-ročného Emília z Nových Zámkov, ktorý je stíhaný za pokračovací zločin podvodu a prečin sprenevery aj za iné trestné činy ekonomickej povahy.

"Doposiaľ bolo menovanému vznesené obvinenie za 57 skutkov podvodov, ktorých sa mal dopustiť od roku 2012 až doposiaľ, a to tak, že vystupoval ako zástupca občianskych združení a pod zámienkou prísľubu zabezpečenia usporiadania benefičných koncertov, zabezpečenia darov pre obce, dodania rôznych školských potrieb od predmetných občianskych združení, získaval finančné prostriedky," informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Ako ďalej uviedla, obce mu peniaze posielali na účty zriadené na iné osoby, no po nedodaní služby či tovaru ich nevrátil aj napriek opakovaným výzvam. Obciam v 34 okresoch na celom Slovensku tak spôsobil škodu viac ako 70.300 eur.

Pretože muž aj po vznesení obvinení pokračoval v trestnej činnosti rovnakého charakteru, vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu