Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Colníci zlikvidovali takmer 15 ton tabaku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VEĽKÝ MEDER - Pod dozorom colníkov sa dnes zmiešaním do poľnohospodárskeho odpadu zlikvidovalo vo Veľkom Mederi 14.555 kilogramov tabaku. Tovar zabezpečili colníci v máji minulého roka po odhalení nelegálneho tabaku v opustenom priestore bývalého poľnohospodárskeho družstva medzi obcami Tonkovce a Čenkovce v Dunajskostredskom okrese. Na mieste likvidácie to povedala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna.

Podľa jej ďalších slov tabak našli uskladnený v odomknutej hale v 138 kartónových obaloch. Colníci následne odobrali vzorky, ktoré potvrdili, že ide o tabak a ten je predmetom spotrebnej dane z tabakových výrobkov. Tabak patril právnickej osobe z Čenkoviec, ktorá nevedela preukázať pôvod alebo spôsob jeho nadobudnutia. "Výška finančného úniku na spotrebnej dani z tabakových výrobkov pri tomto množstve tabaku predstavuje 1.035.006 eur," konštatovala Švárna s tým, že dalo by sa z neho vyrobiť 15 miliónov kusov cigariet.

Podľa jej ďalších slov, ak colný úrad zabezpečí tabak a daňový subjekt v zákonnej lehote neodstráni pochybnosti, ktoré viedli k jeho zabezpečeniu, colný úrad vydá rozhodnutie o prepadnutí tabaku v prospech štátu. Následne je colný úrad povinný ho zničiť. "Náklady na likvidáciu znáša osoba, ktorej colníci tabak zabezpečili. Keďže ide o trestný čin, v prípade ďalej koná vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy," uzavrela hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu