Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Medvedica zaútočila v Hrochoti na deti (3,12): Statočný otec ich ochránil!

Jánovi sa podarilo ochrániť deti, aj keď utrpel mnoho zranení
Jánovi sa podarilo ochrániť deti, aj keď utrpel mnoho zranení (Zdroj: foto: tv joj)

HROCHOŤ – Nepredstaviteľný šok zažil veterinár Ján so svojimi dvoma deťmi. Vybral sa do lesa na huby, no znenazdajky sa na nich vyrútila medvedica. Rodinná prechádzka sa razom zmenila na drámu. Statočný otec odvrátil pozornosť, aby divé zviera nezaútočilo na jeho deti.

„Útok bol náhly bez zjavného varovania. Medveď sa zrazu ocitol medzi deťmi a mnou,“ opisuje desivý zážitok Ján pre Tv Joj.

Aby veterinár ochránil svojho trojročného synčeka a dvanásťročnú dcérku, vrhol sa na medvedicu a od detí odpútal jej pozornosť. "Zakričal som, otočila sa, prehodili sme sa s medvedicou cez stromčeky," opísal.  

Po tom nasledovalo úporné zápasenie. Mužovi sa podarilo vytiahnuť nôž, ktorý mal pri sebe a zviera pichol do okolia nosa a papule. Medvedica sa začala krútiť a odskočila. Zatiaľ utekali vystrašené deti k autu.

Odvážny muž vyviazol so zraneniami nôh. Sám si odšoféroval do nemocnice. "Bol to adrenalín. Zistil som, čo sa stalo, až keď som si dal dole nohavice," povedal.

Lesníci monitorovali na tomto území medvedicu so štyrmi mláďatami, nie je preto vylúčené, že útočila práve ona. Odborník sa vyjadril, že ak by sa Jánovi nepodarilo odvrátiť pozornosť od jeho detí, medvedica by na ne skočila. Obetavý otec tak zachránil ich životy.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu