Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Štefan (†55) sa polial benzínom a podpálil: Otcovej samovražde sa prizerali dve dcérky!

Muž sa polial horľavinou a podpálil Zobraziť galériu (2)
Muž sa polial horľavinou a podpálil (Zdroj: foto: tv joj)

VYSOKÁ PRI MORAVE – Tragédia, ktorá sa včera odohrala na dvore jedného z rodinných domov na Záhorí, spôsobila psychickú trauma celej rodine obete. Štefan sa polial benzínom a zapálil. Na následky popálenín pár hodín po desivom incidente v nemocnici zomrel. O život chcel takto pripraviť aj svoju manželku. Na krutý čin sa prizerali ich dve malé deti.

K nešťastiu došlo v nedeľu ráno okolo siedmej hodiny na pozemku jedného z rodinných domov na Továrenskej ulici vo Vysokej pri Morave. Podľa dostupných informácií sa mal muž vyhrážať svojej 41-ročnej manželke, že ju podpáli. Benzínom najskôr polial seba a škrtol zápalkou. Horľavinou stihol poliať aj ženu. Našťastie, oheň ju nezasiahol.

Na miesto dorazili privolaní policajti a muža v plameňoch uhasili. Okamžite mu poskytovali prvú pomoc. Po príchode záchranárov ho v kritickom stave transportovali do bratislavskej nemocnice. Muž v pondelok ráno v dôsledku popálenín, ktoré mal na 90-tich percentách tela, skonal. Ako uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská, mužovi zlyhali životne dôležité orgány, jeho stav bol od začiatku kritický.

Ratovali aj manželku a dve dcérky

Lekárski záchranári sa na miesto nešťastia vrátili, aby pomohli manželke a dvom dcérkam. Na hrozivý incident sa prizerali, utrpeli psychickú traumu. Jedno z detí dokonca museli previezť  do nemocnice.

Časté nezhody medzi manželmi

Podľa medializovaných informácií, hádky boli medzi manželmi pravidelné. Muž sa svojej žene opakovane vyhrážal, že ju zabije. Či bola dôvodom žiarlivosť, alebo rodinné problémy, nie je známe. Policajti však boli do rodiny volaní často.   

Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu nebezpečného vyhrážania sa. "Ďalšie okolnosti sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," povedala hovorkyňa bratislavských policajtov Karina Považanová.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu