Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pri ukrajinskej hranici vyhasol život: Policajt tam zastrelil prevádzača

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NOVÁ SEDLICA - Blízko ukrajinsko-slovenskej hranici medzi dedinami Zboj a Nová Sedlica došlo dnes ráno k prestrelke. Prevádzač, ktorého si všimla polícia, nereagoval na varovný výstrel a to ho stálo život.

Sobota ráno sa stala osudnou prevádzačovi, s ktorým šli aj piati migranti. Miestny policajt sa snažil skupinu v lese v okrese Snina varovať jedným výstrelom, ten však nepomohol, skupina migrantov s prevádzačom naň nereagovala.

Podľa portálu noviny.sk sa po druhom pokuse strhla prestrelka. Prevádzač vytiahol na miestneho policajta zbraň, no policajtovi sa ho podarilo zastreliť skôr. Podľa hovorkyne Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesy Kopernickej polícia prípad vyšetruje, zatiaľ nemôže poskytnúť bližšie informácie.

„Pri prestrelke so zásahovou jednotkou UHCP zahynul ozbrojený prevádzač ukrajinského pôvodu pri pokuse nelegálne prekročiť hranice s piatimi migrantmi,“ informoval médiá o incidente vedúci tlačového odboru ministerstva vnútra Ivan Netík. Minister vnútra Robert Kaliňák popoludní v Bratislave prinesie ďalšie informácie na mimoriadnom brífingu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu