Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Riaditeľ strednej školy za úplatok pred súdom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Výsluchom svedkov pokračovalo dnes na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici hlavné pojednávanie s riaditeľom Strednej odbornej školy potravinárskej v Nitre Milanom A.. Prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry ho stíha za prečin nepriamej korupcie. Podľa obžaloby riaditeľ prevzal od Anny P. z Nitry úplatok tisíc eur za to, že ovplyvní výsledok maturitnej skúšky z nemčiny v prospech jej syna.

Riaditeľ popiera, že spáchal skutok, ktorý sa mal stať v apríli 2011. Usvedčuje ho žena, ktorá mu úplatok dala. Ekonómka školy povedala, že Anna P. viac rokov dávala rôzne sumy na činnosť školy ako sponzorské dary, o čom sú aj príslušné dokumenty. Ďalšie svedkyne, medzi nimi i sestra Anny P., však o žiadnom úplatku nič nevedeli. Preto sa čítal prepis telefonického rozhovoru Anny P. s kamarátkou, ktorý mali po maturite. Anna P. v ňom hovorí, že syn zmaturoval, hoci nemal ani otázky a komisii rozprával vtipy. 

Annu P. v septembri minulého roku právoplatne odsúdili za podplácanie riaditeľa školy i radkyne Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Nových Zámkoch. Radkyňa prednostne a podľa konkrétnych požiadaviek vydala rozhodnutie o schválení jednotlivo dovezeného vozidla. Anna P. cez sprostredkovateľa vo viac ako 20 prípadoch radkyni dala po desať euro za každé vozidlo. Takto úradne osvedčené vozidlá potom predávala novým majiteľom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu