Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hankovčan (66) si poriadne zavaril: Vyrúbal stromy za viac ako 12 000 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HUMENNÉ - Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Koškovciach začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre prečin porušovania ochrany rastlín a živočíchov voči 66-ročnému mužovi z obce Hankovce okres Humenné.

Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová informovala, že na základe doposiaľ zistených skutočností mal obvinený v priebehu mesiaca február nelegálne vyrúbať niekoľko stromov.

"Stalo sa tak na parcelách vedených ako orná pôda, ktoré sa nachádzajú v chránenom vtáčom území v Laboreckej vrchovine. Územie je v katastrálnom území obce Hankovce. Muž bez povolenia vyrúbal 23 samovoľne rastúcich stromov," objasnila hovorkyňa.

Výrub bol v rozpore so zákonom o ochrane prírody a krajiny, kde je potrebné zákonom stanovené povolenie. Obvinený svojím konaním spôsobil priamu majetkovú škodu vo výške 189 eur a škodu na spoločenskej hodnote vyrúbaných drevín vo výške viac ako 12.400 eur. Výrub bol taktiež v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi na ochranu prírody a krajiny. "Obvinený je stíhaný na slobode," uzavrela Migaľová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu