Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prefíkaný Nemec (73): Zmenkou chcel vymámiť od banky 30 miliónov eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Sedemdesiattriročný občan Nemecka skúsil vylákať falošnou zmenkou z banky 30 miliónov eur. Teraz je obvinený a hrozí mu 15 až 20 rokov za mrežami. Na tlačovej besede o tom informoval policajný prezident Tibor Gašpar.

Prípad sa začal ešte v marci, keď do pobočky banky v bratislavskom obchodnom centre prišiel 73-ročný Heribert Friedrich A. Založil si tam účet a predložil zmenku vystavenú francúzskou bankou, kde bol označený ako príjemca a požiadal o prevedenie peňazí na nový účet. Hneď to začala preverovať Finančná spravodajská jednotka Národnej kriminálnej agentúry. Koncom apríla začali trestné stíhanie vo veci pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov, pod ktoré spadá aj falšovanie zmenky. „Vzniklo podozrenie, že zmenka nie je pravá,“ uviedol Gašpar.

Posledný aprílový deň prišiel do pobočky banky iný občan spýtať sa, prečo ešte neboli prevedené peniaze za zmenku. Keďže peniaze ani ďalej nechodili, 5. mája prišiel do pobočky samotný občan Nemecka, no policajti ho zadržali a následne obvinili. „Bolo zabránené vyplateniu 30 miliónov eur,“ vyhlásil policajný šéf. Gašpar zároveň priznal, že občan Nemecka nemusí byť v tomto prípade hlavným páchateľom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu