Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďalšia hromadná bitka na východe: Rómovia sa opäť vrhli na mladých futbalistov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TV JOJ)

GELNICA– Násilie na východnom Slovensku opäť stúpa. Počas víkendu sa obeťou bitky stali mladí futbalisti hostí z Nálepkova a dokonca aj rozhodca. Po futbalovom zápase museli v Richnave, okres Gelnica, zasahovať aj policajti.

Najviac si to odniesol práve rozhodca Tomáš Labaš, ktorý chcel situáciu paradoxne upokojiť. Ako informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, po skončení zápasu pri podávaní rúk medzi oboma mužstvami udrel hráč Richnavy svojho súpera do brucha, 28-ročný rozhodca udelil červenú kartu. Rozhodnutie sa však nepáčilo divákom.

Z tribúny vybehlo niekoľko desiatok richnavských Rómov, ktorí preskočili oplotenie a začali na ihrisku biť nielen jeho, ale aj chlapcov z Nálepkova.

Tých sa síce snažili ochrániť členovia usporiadateľskej služby, no bolo ich málo. Mladí futbalisti sa zachránili útekom do šatní, cestou však viacerí stihli schytať niekoľko úderov a kopancov.

Krátko incidente prišli na miesto tri policajné hliadky, útočníci však stihli utiecť. Muži zákona tak zobrali so sebou aspoň domáceho hráča, ktorý bitku vyprovokoval.

Napadnutý rozhodca sa zo zranení bude liečiť minimálne desať dní. Presné okolnosti prípadu polícia vyšetruje. V prípade je začaté trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a výtržníctvo. Páchateľom za tento čin hrozí až trojročný pobyt za mrežami.

Bol to pritom už druhý incident počas futbalového zápasu mladých chlapcov. Pred mesiacom sa odohrala podobná bitka aj v Huncovciach v okrese Kežmarok. Tam však napadli obyvatelia miestnej osady futbalistov z oboch táborov. Nepáčilo sa im totiž, že ich deti musia odísť z ihriska, aby sa mohol odohrať zápas.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu