Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Polícia objasnila sériu krádeží v Stupave, obvineným hrozia až tri roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia objasnila niekoľko prípadov trestných činov krádeží, ktoré sa v Stupave stali vlani aj tento rok v januári. Páchatelia sa tam vlámali do rodinných domov, nebytových priestorov i áut. Obvineniu dnes už čelia štyria muži a jedna žena. Okrem jedného muža sú všetci Stupavčania.

"Na podklade dôkaznej situácie poverený príslušník z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Stupave obvinil z piatich prípadov krádeží 21-ročného Olivera H., z troch prípadov 25-ročného Dominika H., z dvoch prípadov 22-ročnú Luciu Z. a z jedného prípadu 33-ročného Tomáša P. a 29-ročného Erika I.," spresnila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Z vyšetrovania podľa hovorkyne vyplynulo, že Oliver H. mal vlani v máji odcudziť spred pošty na Hlavnej ulici v stojane odstavený horský bicykel v hodnote 300 eur. Podľa slov obvineného, tento bicykel kradol pre už obvinenú Luciu Z.

Vlani v novembri sa mal Oliver H. spolu s Luciou Z. vlámať do garáže na Zdravotníckej ulici, odkiaľ odcudzili nastreľovaciu pištoľ a vŕtacie kladivo spolu s taškou, v ktorej sa nachádzali športové veci. "Krátko na to sa Oliver H., Lucia Z. spolu s Erikom I. vlámali na Okružnej ulici do tam zaparkovaného motorového vozidla, z ktorého odcudzili autorádio a slnečné okuliare v celkovej hodnote 200 eur," priblížila ďalej Kurucová.

Začiatkom decembra 2013 sa Oliver H. podľa hovorkyne vlámal do osobného motorového vozidla opäť. Na Bočnej ulici odcudzil z tam zaparkovaného vozidla autorádio a slnečné okuliare. V tomto prípade spôsobil jeho majiteľovi škodu takmer 170 eur. 

Obvinený Dominik H. sa zase vlani v decembri vlámal do rodinného domu na Hollého ulici, odkiaľ ukradol rôznu elektroniku a šperky v celkovej hodnote 9783 eur. V januári sa tento muž vlámal do rodinného domu opäť. "Tentoraz do domu na Záhradníckej ulici, kde odcudzil elektroniku a šperky v hodnote 6145 eur a poškodením dverí spôsobil škodu vo výške 800 eur," uviedla Kurucová.

V polovici januára sa mali Oliver H. a Tomáš P. spoločne vlámať do skladu Základnej školy na Ul. kpt. J. Nálepku, odkiaľ po násilnom vniknutí odcudzili zvárací agregát, príklepovú vŕtačku, akumulátorovú lampu s príslušenstvom a kufríkovú sadu. Základnej škole tak spôsobili škodu 378 eur a krádežou akumulátorovej lampy a kufríkovej sady škodu 100 eur, uviedla hovorkyňa. V rovnaký deň sa obaja títo obvinení vlámali do firmy so sídlom na Cementárenskej ulici, odkiaľ odcudzili horáky, manometre a hadice, čím krádežou spôsobili škodu 700 eur. 

"Z prečinu krádeže, prečinu porušovania domovej slobody a prečinu poškodzovania cudzej veci hrozí obvinenému Dominikovi H. v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody až na tri roky, Oliverovi H. a Lucii Z. za prečin krádeže a prečin neoprávneného zásahu do práv k domu, bytu alebo nebytového priestoru spáchaného formou spolupáchateľstva trest odňatia slobody až na dva roky," podotkla Kurucová. Za krádež spolupáchateľstvom hrozí obvinenému Erikovi I. trest odňatia slobody až na dva roky, Tomášovi P. za prečin krádeže a prečin neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu, alebo nebytového priestoru trest odňatia slobody až na dva roky. 

"Dvaja obvinení, Oliver H. a Dominik H., boli vzatí do vyšetrovacej väzby, ďalšie obvinené osoby sú stíhané na slobode," uviedla hovorkyňa s tým, že Dominik H. bol už v minulosti trestaný za majetkovú trestnú činnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu