Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smrť učiteľky Mileny (†36): Počas streľby nebola sama, najdôležitejšie otázky prípadu!

Smrť Mileny ostáva veľkou záhadou Zobraziť galériu (4)
Smrť Mileny ostáva veľkou záhadou (Zdroj: Ján Zemiar, at)

BRATISLAVA - Prípad tragickej streľby v jednom z bytov na Námestí Martina Benku v Bratislave vyvoláva stále množstvo otáznikov. Zatiaľ čo polícia sa podľa všetkého prikláňa k verzii, že učiteľka Milena S. (†36) sa na toalete zastrelila sama, kolegyne zo školy neveria, že by si dokázala siahnuť na život. Nešťastie je o to väčšie, že po rodenej Ružomberčanke zostal len 7-mesačný synček, ktorý v čase, keď jeho matka umierala, spal vo vedľajšej izbe.

Vo štvrtok pár minút pred desiatou ráno sa z jedného z bytov na Námestí Martina Benku ozval výstrel. Čerstvá mamička Milena sa mala podľa medializovaných informácií zamknúť na toalete a prestreliť si hlavu. V tom čase mal byť v byte aj jej partner a vo vedľajšej izbe spal jej 7-mesačný synček. Hoci záchranári boli na mieste takmer okamžite, už jej nebolo pomoci. "Záchranári boli na mieste za štyri minúty od nahlásenia. Žiaľ, už len skonštatovali, že 36-ročná žena podľahla strelnému poraneniu v oblasti hlavy," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

Byt, v ktorom Milena naposledy vydýchla, nebol jej. Vlastnila nehnuteľnosť len o pár sto metrov ďalej na Šoltésovej ulici, kde si pred dvoma týždňami zmenila trvalý pobyt. Podľa susedov sa na Námestie Martina Benku presťahovala pred niekoľkými mesiacmi za priateľom právnikom, s ktorým v tom čase čakala dieťa. "Kým tu bývala, bola veľmi pokojná. Málo sme ju počuli, skoro sme o nej nevedeli," povedala pre denník Plus jeden deň jej tamojšia suseda.

Milena vlastnila byt na Šoltésovej ulici. Len pár sto metrov od miesta činu.
Zobraziť galériu (4)
Milena vlastnila byt na Šoltésovej ulici. Len pár sto metrov od miesta činu.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Celá škola je v šoku

Či mal pár medzi sebou nejaké partnerské nezhody, nevedno. Posledný týždeň však vraj Milenu ani jej priateľa v byte a okolí nebolo vídať. Nebohá žena celý život zasvätila práci na škole pre deti s telesným postihnutím v Bratislave, kde učila slovenčinu. Žiaci i kolegyne na ňu spomínajú len v dobrom a z tragédie sú zdrvení. Milenu si pamätajú ako veľmi milú ženu, ktorá milovala život a neveria, že by si naň siahla sama.

Riaditeľka školy Jana Chromíková pre Tv Markíza povedala, že Milena pred rokom odišla na materskú dovolenku. "Mala veľmi pokojnú povahu. Veľmi nás to zarmútilo, nikto to nečakal," reagovala riaditeľka na smutnú správu. Do školy sa vraj plánovala vrátiť a nič nenasvedčovalo tomu, že by trpela depresiami či zmenami nálad.

Smrť učiteľky Mileny (†36):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Vražda či samovražda?

Hoci ľudia z jej blízkeho okolia sa zhodujú, že bola pokojným a bezproblémovým človekom, dôkazy zatiaľ nasvedčujú tomu, že išlo o samovraždu. "Polícia vyšetruje okolnosti, za akých prišlo dnes v dopoludňajších hodinách k úmrtiu 36-ročnej ženy v jednom z bytov na Námestí Martina Benku v prvom bratislavskom okrese. Podľa prijatého oznámenia smrteľné strelné poranenie si žena mala spôsobiť sama," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Odkiaľ mala nebohá učiteľka zbraň, polícia zatiaľ neprezradila.

Smrť učiteľky Mileny (†36):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Milena by o necelý týždeň oslávila 37. narodeniny. Rodičia žijúci v Ružomberku, odkiaľ pochádza aj ona, jej však budú teraz namiesto osláv strojiť pohreb. Polícia vzhľadom na prvotné štádium vyšetrovania viac informácií v súčasnosti neposkytuje.

Najdôležitejšie otázky prípadu

Vyšetrovanie smrti nebohej Mileny je ešte len na začiatku. Polícia tak musí teraz rozľusknúť tieto najväčšie záhady:

- Kto bol v čase streľby v byte s Milenou?

- Odkiaľ mala učiteľka zbraň?

- Kto volal na políciu?

- Aký bol motív?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu