Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Brutálna vražda Mareka (†36) v Ružinove: Polícia už má v rukách útočníka (33)!

Mareka našli v kaluži krvi pred týmto panelákom Zobraziť galériu (2)
Mareka našli v kaluži krvi pred týmto panelákom (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Chcel späť do basy! Marek (†36), ktorého v stredu popoludní na smrť dobodali pred jedným z ružinovských panelákov, mal už pred útokom zlé tušenie. Slobody sa bál a väčšinu času trávil v base, kde sa zrejme cítil bezpečnejšie. Tentoraz sa však už za mreže vrátiť nestihol a padol za obeť neznámemu útočníkovi, ktorý ho dobodal len pár krokov od domu.

Marekovi mal krátko po 16:00 niekto zavolať na mobil, aby prišiel dole pred panelák na Mesačnej ulici, kde býval. V šlapkách a teplákoch zbehol dole, kde ho už čakal útočník. Údajne došlo medzi nimi k potýčke, po ktorej mal neznámy muž vytiahnuť nôž a Mareka niekoľkokrát bodnúť, pričom zasiahol aj krk. Ulicou zaznel hlasný výkrik a zranený sa zrútil k zemi.

Útočník z miesta ušiel a Mareka nechal vykrvácať. Čepeľ ho zasiahla tak nešťastne, že mu už nepomohli ani záchranári. "36-ročný muž mal bodno-rezné poranenie v oblasti krku, záchranári ho oživovali takmer trištvrte hodinu, no žiaľ neúspešne," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Marek vykrvácal len pár krokov od vchodu do domu, v ktorom býval.
Zobraziť galériu (2)
Marek vykrvácal len pár krokov od vchodu do domu, v ktorom býval.  (Zdroj: topky)

Podľa susedov z bytovky bol Marek poriadny kvietok. V minulosti sa už pre drogy či malé krádeže dostal za mreže a z basy sa vrátil aj krátko pred prepadom. Na slobode údajne pobudol vždy len zopár týždňov, pravdepodobne aj pre to, že sa vonku necítil bezpečne. Naposledy si odpykával trest za krádež kávy a prepustenia sa doslova obával, informovala Tv  JOJ. Sedieť mal aj v zahraničí.

Marek mal vraj pred útokom zlé tušenie a strach. Už v minulosti totiž musel vyhľadať lekársku po tom, čo ho niekto fyzicky napadol. Niekto sa mu mal vyhrážať aj pred dvoma týždňami. Podľa našich informácií holdoval drogám a pod ich vplyvom bol pravdepodobne aj v osudný deň. Len pred nedávnom mu umrela mama.

Útočil 33-ročný Peter z Trnávky

Polícia dnes informovala o tom, že útočníka sa jej podarilo zadržať ešte v stredu ani nie hodinu po prepade v Trnávke. "Na Meteorovej ulici v Bratislave obmedzili  na osobnej slobode 33-ročného podozrivého muža, ktorého následne eskortovali na príslušné oddelenie Policajného zboru v Bratislave," uviedol bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. O hodinu neskôr sa mužom zákona podarilo pravdepodobne nájsť aj vraždenú zbraň.

"Na Meteorovej ulici v betónovej skruži slúžiacej na umiestnenie plagátov vypátrali a následne zaistili útočnú bodno-reznú zbraň, s ktorou mal byť skutok pravdepodobne spáchaný," dodal Szeiff. Zbraň zaslali na kriminalistickú expertízu. Vyšetrovateľ už Petra J. z Bratislavy obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy a momentálne čaká v policajnej cele na vzatie do väzby. Za smrť Mareka mu hrozí až 20-ročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu