Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Podivná smrť väzňa v Leopoldove: Dušan (†33) umrel na infarkt, matka hovorí o zabití!

Zdrvená Dušanova matka
Zdrvená Dušanova matka (Zdroj: TV JOJ)

LEOPOLDOV - V priebehu dvoch mesiacov už piate úmrtie väzňa. Otec dvoch detí Dušan D. (†33) si ešte donedávna odpykával trest v leopoldovskej base a o necelé tri roky sa mal dostať na slobodu. K svojej rodine sa však už nevráti. Koncom februára priamo v priestoroch väznice náhle umrel. Podľa vykonanej pitvy išlo o infarkt, pozostalí tomu však neveria a domnievajú sa, že Dušanovi na druhý svet niekto dopomohol.

Dušan náhle odpadol pri návrate z jedálne do cely. Spoluväzeň to ihneď nahlásil bacharom, ktorí privolali lekára. Ani ten už však otcovi dvoch detí pomôcť nevedel. Ako prvotnú príčinu určil infarkt, no rodina sa domnieva, že všetko bolo inak. Pri poslednej rozlúčke s nebohým totiž zistili, že má po tele modriny a poranené ruky.

"Ruky mal dotlčené, prsty vytočené, samé modriny... Ja tomu neverím, on neumrel, oni ho museli zabiť," zadúša sa plačom Dušanova matka, ktorá sa nazdáva, že jej syna niekto pred smrťou zbil a možno práve táto potýčka mu privodila infarkt. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre usmrtenie a bola nariadená pitva.

Tá skutočne potvrdila, že príčinou smrti odsúdeného bolo náhle zlyhanie srdca. Televízia JOJ má tiež k dispozícii oficiálne záznamy, podľa ktorých Dušan trpel zdravotnými problémami. Rodina je však napriek tomu presvedčená o tom, že tu nie je niečo s kostolným poriadkom. Nepozdáva sa im, že Dušana nemohli vidieť skôr a o jeho poraneniach sa dozvedeli až v deň pohrebu.

Pozostalí preto volajú po opätovnom prešetrení. Keďže však jedno trestné stíhanie zo strany polície už začaté bolo, podľa experta na trestné právo nie je potrebné podávať ďalšie oznámenie.

Podľa údajov zboru justičnej a väzenskej stráže ide už o piate úmrtie väzňa od začiatku tohto roka. Len pred pár dňami vo väznici pre mladistvých v Sučanoch umrel na zápal mozgových blán 28-ročný väzeň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu