Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nešikovných zlodejov polícia chytila tesne po krádeži

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BELUŠA - Krátko po krádeži chytili púchovskí policajti v spolupráci s považskobystrickými kriminalistami troch mladých mužov z Považskej Bystrice, ktorí sa vlámali 6. marca po polnoci do plechovej búdy v blízkosti rozostavaného domu v Beluši v okrese Púchov.

Poverený policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) v Púchove 28-ročného Stanislava, 21-ročného Lukáša a 21-ročného Vladimíra obvinil z prečinu krádeže spáchaného spolupáchateľstvom. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne Elena Antalová.

Obvinení sa vlámali do plechovej búdy po vzájomnej dohode. "Lukáš dával pozor a Stanislav s Vladimírom vnikli do jej priestorov. Z búdy odcudzili motorovú pílu, vibračnú brúsku, rotačné brúsky a sponkovačku. Odcudzené veci naložili do auta a odišli. Po pár metroch ich zastavili púchovskí policajti, ktorí skontrolovali vozidlo a vykonali osobnú prehliadku u všetkých troch podozrivých. V aute našli odcudzené náradie, jeho 33-ročnému majiteľovi spôsobili krádežou škodu 620 eur," priblížila. 

Policajti navyše našli u Stanislava pri osobnej prehliadke vrecko s obsahom neznámej zelenej látky, ktorá bola zaslaná na expertízu do Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ. "Ak expertíza potvrdí, že ide o drogu, Stanislavovi hrozí obvinenie z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi," doplnila hovorkyňa. 

Považskobystrickým kriminalistom táto trojica nie je neznáma, v minulosti sa totiž dopúšťala majetkovej trestnej činnosti. Vladimír a Lukáš sú stíhaní na slobode. V prípade obvineného Stanislava poverený policajt spracoval návrh na väzobné stíhanie, o čom rozhodoval sudca Okresného súdu v Považskej Bystrici. "V prípade preukázania viny im hrozí dvojročné väzenie. Ak bude Stanislav obvinený z drogovej trestnej činnosti, tak trestná sadzba bude u neho vyššia až o tri roky," uzavrela Antalová. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu