Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladíka, ktorý prepadol poštárku, na brutálny útok naviedol komplic

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: www.sundayworld.com)

BRATISLAVA/SPIŠSKÁ NOVÁ VES - V rukách polície skončil aj komplic 25-ročného mladíka, ktorý ešte v pondelok prepadol na sídlisku Mier v Spišskej Novej Vsi poštovú doručovateľku. Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, 41-ročný Dušan zo Spišskej Novej Vsi bol už viackrát trestaný za majetkovú trestnú činnosť.

Podľa polície svojho mladšieho kumpána prehováral, aby prepadol nejakú poštárku. Nahovoril mu, že ako býval poštár pozná pomery a spôsoby poštových doručovateľov. Poskytol mu aj nôž, s ktorým následne útočník ženu bodol do nohy a vážne jej poranil cievy a svaly na stehne. Ukradol jej tašku s peniazmi. Zranenú poštárku museli operovať, liečiť sa bude viac ako tri týždne.

Už v ten večer boli policajti páchateľom na stope, na druhý deň zadržali a obvinili mladšieho z dvojice, zatiaľ nebol trestne stíhaný. Hrozí mu až 12 rokov väzenia. Policajti vykonali aj dve domové prehliadky a zaistili veci, ktoré poputovali na expertízu. Druhého z dvojice chytili v stredu a vyšetrovateľ ho obvinil z navádzania na lúpež. V prípade dokázania viny mu hrozí trest na sedem až 12 rokov. Obaja skončili v cele s podnetom na väzobné stíhanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu