Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalšie brutálne prepady na východe: Starenku dobili do bezvedomia, druhú povláčili po zemi!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

MICHALOVCE/KOŠICE - Lúpežné útoky na dôchodcov na východe gradujú. Po tom, čo polícia zadržala skupiny útočníkov z osád, ktorí mali takmer na smrť dobiť dvoch dôchodcov v Gelnickom okrese, pribudli dva ďalšie podobné prípady. Babičku Annu (78) zo Slavkoviec v utorok popoludní niekto zmlátil až do bezvedomia. V stredu zas dôchodkyňu (72) v Košiciach lúpežne prepadli a povláčili po zemi.

Annu zo Slavkoviec napadol neznámy útočník priamo v jej dome, kde žije spolu s manželom a synom. V utorok okolo 18:00 ju zmlátil tak brutálne, že upadla do bezvedomia. Vo vážnom stave ju sanitka previezla do michalovskej nemocnice, kde ju podľa informácií denníka Korzár už aj operovali. Utrpela úraz hlavy a vnútrolebečné poranenia. Údajne mala polámané aj rebrá.

"Poškodená žena utrpela ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia nad 42 dní," uviedol košický policajný hovorca Alexander Szabó s tým, že michalovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví. Podľa našich informácií už má polícia aj podozrivého. Ďalšie okolnosti prípadu prešetruje.

K druhému útoku došlo v stredu vo večerných hodinách na Oštepovej ulici v Košiciach. Neznámy páchateľ tam mal lúpežne prepadnúť 72-ročnú miestnu dôchodkyňu. "Páchateľ fyzicky napadol poškodenú, pričom sa jej snažil  vytrhnúť z rúk kabelku, v dôsledku čoho spadla na zem," informoval Szabó. Po tom, čo starenka spadla, ju útočník vláčil po zemi, až kým sa mu nepodarilo zmocniť sa kabelky. Následne z miesta ušiel.

Košičanke krádežou spôsobil škodu za 20 eur, k jej zraneniu nedošlo. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže, za ktorú by útočníkovi hrozilo až 12-rokov za mrežami. Podľa našich informácií však prípad bude zrejme prekvalifikovaný na krádež. Útočník je neznámy.

Po brutálnych útokoch veľké zatýkanie v osadách

Po dvoch brutálnych lúpežných útokoch v Gelnickom okrese v stredu zasahovali policajti v miestnych osadách. Zadržali a obvinili niekoľko viackrát mladíkov. Prvý prípad sa stal ešte koncom minulého týždňa. Štyria muži prepadli v jednom z rodinných domov v Mníšku nad Hnilcom 58-ročného Viliama.

Ďalšie brutálne prepady na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Surovo ho dva dni po sebe bili len preto, že im nechcel prezradiť, kde má ukryté peniaze. Druhý útok sa odohral v pondelok v noci v obci Smolník v Gelnickom okrese. Dvaja páchatelia prišli do rodinného domu 63-ročného muža, tiež chceli peniaze. Muža dobili prinesenými drevenými palicami. Po útoku skončil so zlomenou lakťovou kosťou, zlomeným členkom, tržnou ranou na hlave a rozsiahlymi poraneniami na rukách a nohách. Liečiť sa bude viac ako 42 dní. Ako uviedol Szabó, keď muž zostal ležať na zemi, páchatelia ukradli 90 eur a iné veci.

VIDEOzábery zo zatýkania v Gelnickom okrese

Zásah polície3

policajti v osade

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu