Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

To je absurdné: Nebudete veriť, čo za lekárku ordinuje pri Žiline!

Obvinená lekárka sa pred pojednávaním neubránila slzám
Obvinená lekárka sa pred pojednávaním neubránila slzám (Zdroj: Tv Makíza)

ŽILINA - Je závislá na alkohole, čelí obvineniu zo zabitia druha aj brutálneho útoku na matku, no naďalej ordinuje. Hovoríme o lekárke Márii J. (60) z Lietavskej Lúčky (okres Žilina), o ktorej osude bude súd aj napriek svedectvám viacerých znalcov rozhodovať až v marci a ona tak môže naďalej ošetrovať svojich pacientov.

Všeobecná lekárka pre dospelých v Lietavskej Lúčke sa vo štvrtok postavila pred Okresný súd v Žiline. Krátko pred pojednávaním ňou lomcovali emócie a neubránila sa ani slzám. Prokuratúra jej totiž kladie za vinu, že minulý rok v lete pod vplyvom alkoholu brutálne napadla svoju vlastnú matku, ktorá o pár mesiacov na to zomrela. Mária navyše čelí aj staršiemu obvineniu zo zabitia druha, ktorého mala koncom apríla 2012 napadnúť rozbitou fľašou.

Partnerovi vtedy po predchádzajúcej hádke spôsobila viacero bodných i bodnorezných rán a on skonal na šok z vykrvácania. Lekárke po brutálnom čine namerali v dychu vyše 2 promile a bola obvinená zo zabitia. Putovala do vyšetrovacej väzby, odkiaľ bola na sťažnosť prepustená. Odvtedy Máriu vyšetrovali na slobode.

Po roku však opäť skončila v cele kvôli incidentu, pri ktorom mala pod vplyvom alkoholu brutálne zmlátiť svoju vlastnú 82-ročnú matku. Podľa súdnej znalkyne z odboru psychiatrie má dokázaná závislosť na alkohole veľký vplyv na jej správanie. Hoci má súd k dispozícii svedectvá viacero znalcov, v oboch prípadoch bude rozhodovať až v marci.

Všeobecná lekárka tak môže naďalej ordinovať. "Slovenská lekárska komora do právoplatného odsúdenia lekárky nie je oprávnená v zmysle všeobecne záväzných právnych predpisov voči tejto lekárke vykonať žiadne opatrenia," cituje Tv Markíza zo stanoviska Slovenskej lekárskej komory.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu