Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

U Košičana našli 600 tisíc nelegálnych cigariet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (FS) zaistili 602.260 nelegálnych cigariet rôznych značiek, ktoré prevážal muž z Košíc v aute. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov je vo výške približne 54.800 eur a únik na DPH 18.554,43 eura.

"Dňa 3. februára v ranných hodinách zastavili colníci auto s košickými značkami. Vodiča, Rudolfa M. z Košíc, sa následne pýtali na tovar, ktorý v aute prevážal. Muži odpovedal, že prepravuje rôzny tovar na chatu," informovala hovorkyňa FS Patrícia Macíková. Colníci následne skontrolovali nákladný priestor motorového vozidla, v ktorom našli viac ako 3000 kartónov cigariet bez označenia platnými slovenskými kolkami.

Muž v aute prevážal 310.720 cigariet čínskej značky, 245.360 cigariet bieloruskej značky a 46.180 cigariet americkej značky. Vyšetrovateľ Kriminálneho úradu FS obvinil muža z trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodala Macíková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu