Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Takáčovec Ivo Ružič už sedí: S kumpánmi ho vzali do väzby

Iva Ružiča zadržali v tomto dome v Záhorskej Bystrici
Iva Ružiča zadržali v tomto dome v Záhorskej Bystrici (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Po tom, čo minulý týždeň daňová kobra v tichosti zadržala veľkú rybu z mafiánskych zoznamov Iva Ružiča a ďalších piatich ľudí, sedia už všetci vo väzbe. Rozhodol o tom ešte v piatok súd, pričom šiesti obvinení podali sťažnosť.

Rozsiahla policajná akcia, pri ktorej zatkli veľké meno, prebehla minulý týždeň  v Záhorskej Bystrici. Počas nej zatkli šesť osôb medzi nimi bol aj ďalší údajný člen bratislavského podsvetia Ivo Ružič (52). Zatknutý muž figuruje na mafiánskych zoznamoch medzi takáčovcami. V roku 2004 prežil v reštaurácii Jadran výbuch nálože, ktorá ho mala usmrtiť.

Prokuratúra podala návrh na väzobné stíhanie obvinených, o ktorom rozhodol súd. „Okresný súd Bratislava I dňa 10. januára 2014 vzal do väzby obvinených, a to z dôvodu tzv. kolúznej väzby. Proti rozhodnutiu podali obvinení sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať Krajský súd Bratislava,“ uviedol hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak.

Minulý týždeň v stredu daňová kobra zrealizovala raziu v rodinnom dome v Záhorskej Bystrici na Donskej ulici. Kukláči vnikli dnu a zadržali údajného člena bratislavského podsvetia Ružiča. Stalo sa tak v dome jeho ženy. Spolu s ním mali kukláči zatknúť aj Ružičovu účtovníčku a ochranku, dokopy šesť ľudí.

Po Ružičovi išli zrejme kvôli jeho podnikateľským aktivitám. Údajne sa obohacoval  fiktívnymi faktúrami s nastrčenými konateľmi firiem a podvodmi na daniach. Na fiktívnych obchodoch sa mal takto obohatiť o sumu približne 139 tisíc eur.

Meno Ivo Ružič figuruje na policajných mafiánskych zoznamoch takáčovcov.  Skupina nesie názov po Jánovi Takáčovi, ktorého zavraždili v júli 2003 desiatimi ranami z automatickej zbrane na bratislavských Kramároch v luxusnom terénom mercedese. Vraha polícia nedolapila. 

V decembri 2004 bol na Ružiča spáchaný atentát, ktorým ho chceli usmrtiť. V reštaurácii Jadran v Ružinove vybuchla nálož. Explózia zranila najmenej troch ľudí. Časť  komplexu Jadran bola údajne pod kontrolou skupiny kosovských Albáncov a ďalšiu vlastnili práve údajní takáčovci.

Ružič podľa výpisu z obchodného registra v súčasnosti figuruje vo viacerých firmách s rôznorodým predmetom činností. Funkciu konateľa zastáva v spoločnosti ELOSA, s.r.o, ktorá sa zaoberá napríklad výrobou nápojov, kuriérskymi službami, prenájmom motorových vozidiel, pohostinskou činnosťou, uskutočňovaním stavieb a ich zmien či inými.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu