Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Trojica obvinená z vraždy taxikára (†47): Chlapci bez emócií, rodičia v slzách!

Obvinení mladíci pred súdom Zobraziť galériu (3)
Obvinení mladíci pred súdom (Zdroj: SITA)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Bez emócií a ľútosti! V stredu sa pred Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici postavila trojica tínedžerov, ktorých polícia obvinila z vraždy taxikára Ivana V. (†47) z Liptovského Mikuláša. Alexander, Andrej a najstarší Ondrej sa pred sudcu postavili v putách a s kamennou tvárou, akoby si ani neuvedomovali dôsledky údajne do detailov naplánovaného brutálneho činu. V slzách ostali len ich zronení rodičia a kamaráti, ktorých napriek ich problémovej minulosti správa o obvinení šokovala.

Troch stredoškolákov priviezli do budovy súdu tri policajné autá. Všetci s putami na rukách a v sprievode polície kráčali naprieč osudu, pričom na sebe nedali poznať absolútne žiadnu emóciu. Slzy sa tlačili do očí len ich matkám, ktoré na chodbe čakali na rozsudok. Ako v spravodajskej relácii informovala Tv JOJ, rodičia prišli psychicky podporiť Andreja P. aj Alexandra M., najstarší Ondrej D. ostal sám. Keďže v hre je až doživotný trest, chlapcom vzali aj šnúrky od topánok, aby si v nestráženej chvíli neublížili.

Sudca všetkých troch mladíkov poslal do väzby, existuje totiž obava, že by mohli pred stíhaním ujsť, alebo ovplyvňovať svedkov. Zdrvení príbuzní po ukončení pojednávania nenachádzali slová. K médiám sa prihovoril len Andrejov nevlastný otec a zároveň riaditeľ gymnázia, ktoré navštevoval. "Máte v rukách nekonečnú moc, pomáhajte takým strateným dušiam," obrátil sa na novinárov so slzami v očiach. Podľa našich informácií už na škole nepracuje, údajne podal demisiu.

Trojica obvinená z vraždy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV JOJ)

Gymnázium, na ktorom okrem Andreja študoval aj druhý obvinený mladík Alexander, na tragédiu zareagovalo vyhlásením na webovej stránke. "Vyjadrujeme hlbokú ľútosť nad udalosťou, ktorá sa počas víkendu stala. Je to tragédia, ktorá sa prieči všetkým hodnotám našej školy, ktoré sa snažíme šíriť. Všetkým pozostalým vyjadrujeme našu úprimnú sústrasť. Veríme, že sa celú vec podarí objektívne vyšetriť," píše sa na stránke. Hoci chlapci boli problémoví a nevyhli sa záškoláctvu či zlým známkam, spolužiakov obvinenie z vraždy šokovalo.

Prekvapení ostali aj kamaráti najstaršieho Ondreja, ktorí tvrdia, že s Andrejom a Alexandrom sa spoznal len nedávno. "Taký tichý bol, ale bol za každú srandu... hovorí sa, že títo neboli vôbec jeho kamaráti, až pred týždňom sa dali možnože dokopy," prezradili. Trojica sa zrejme spojila len pre to, aby naplánovala brutálny čin. Jedného z taxikárov v Liptovskom Mikuláši si mali vytypovať už niekoľko dní pred tým. V sobotu večer vyzbrojení kuchynskými nožmi, plachtou na telo a kanistrom s benzínom na hlavnej autobusovej stanici v meste požiadali taxikára Ivana, aby ich odviezol do chatovej oblasti Košariská pri obci Dúbrava.

Trojica obvinená z vraždy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Tam mu kázali jazdu ukončiť, a keď sa začal s vozidlom otáčať, zozadu naňho s nožmi v rukách zaútočil Alexander a Andrej. "Keď sa taxikár začal brániť, Ondrej P. sediaci na prednom sedadle vytiahol kľúče zo spínacej skrinky a taxikára bodol dva razy do brucha," hovoria informácie z vyšetrovania. V tom ich však vyrušilo prichádzajúce auto a z miesta ušli, pričom Ivana nechali vykrvácať na ceste. Podľa posledných informácií bol ich motívom majetkový prospech.

Obhajcovia troch obvinených v stredu podali voči rozhodnutiu o ich vzatí do väzby sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd. Rozsudok tak zatiaľ nie je právoplatný. Andrejovi, Alexandrovi a Ondrejovi však v prípade dokázania viny za úkladnú vraždu hrozí 20 až 25 rokov, prípadne doživotie. U mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu