Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hanba trnavských vysokoškolákov: VIDEO, ako ľuďom ničia Vianoce!

Gauneri sa pustili do mestskej výzdoby
Gauneri sa pustili do mestskej výzdoby (Zdroj: YouTube)

TRNAVA - Gaunerov odhalila kamera! Vianočná atmosféra, ktorá pred blížiacimi sa sviatkami vládne v mestách, vyčarí úsmev na tvári snáď každému z nás. V Trnave sa bohužiaľ našli aj takí, ktorí sa rozhodli ľuďom túto radosť prekaziť a ešte sa na tom aj dobre bavili. Prípad je o tom smutnejší, že hlúpy nápad skrsol v hlavách vysokoškolsky vzdelanej mládeže.

Pešiu zónu v Trnave už niekoľko dní osvetľuje vianočná výzdoba, ktorá v meste vyčarila tú pravú sviatočnú atmosféru. Koncom novembra ju však prekazilo vyčíňanie partie vagabundov, ktorá sa zrejme z nudy rozhodla vianočné ozdoby "vylepšiť". V noci zo soboty na nedeľu skupinka mladých ľudí v "povznesenej" nálade vytrhávala vianočné gule z výzdoby a spravila si z nich futbalové lopty.

Jeden z nich sa potom pustil do ničenia adventnej sviece, píše portál trnava-live.sk. Primitívne vyčíňanie mládeže však našťastie zachytili bezpečnostné kamery mestskej polície, ktorá gaunerov po chvíli zadržala. Neskôr vysvitlo, že išlo o študentov trnavských univerzít. Tí majú vianočnú výzdobu v meste zjavne v zuboch. Na pešiu zónu totiž o tri dni neskôr zavítali ďalší trnavskí vysokoškoláci. Išlo o dve dievčiny, ktorým do oka padla veľká hviezda na mestskom vianočnom strome.

Vandalky sa ju snažili odtrhnúť,  čo im síce nevyšlo, no poškodiť sa im ju podarilo. Vyčíňanie dievčat, rovnako ako ich spolužiakov spred troch dní si všimol operátor kamerového systému a už o pár minút boli v rukách polície. Všetci výtržníci dostali blokovú pokutu, no podľa polície by si zaslúžili viac. “Spôsobili len menšie materiálne škody, preto mohli dostať pokutu maximálne 33 eur. Ale z morálneho hľadiska by si zaslúžili oveľa tvrdšie tresty,” uviedol náčelník MsP Igor Keleši.

Okrem pokuty mestská polícia o vyčíňaní študentov informovala aj dekanov ich univerzít. Mestských policajtov však okrem ničenia výzdoby mesta nepríjemne prekvapila aj ľahostajnosť okolidúcich ľudí. Hoci niekoľko ľudí videlo, čo sa deje, nikto z nich nezavolal políciu, dodal.

Hoci vianočná výzdoba je pod neustálym dohľadom bezpečnostných kamier, hlúpym útokom vagabundov sa zrejme vyhnúť nedá. Či už je pre nich bloková pokuta dostatočnou výstrahou, je na posúdení kompetentných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu