Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slováka naháňali v Rakúsku policajti: Ukradol auto, havaroval a zmizol!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/VIEDEŇ – Ešte v utorok ukradol Slovák v neďalekej Viedni auto a utiekol s ním na Slovensko. Okamžite sa rozbehla policajná naháňačka ako z akčného filmu. Mužovi sa darilo unikať, dokonca šikovne vykľučkoval cez päť policajných zátarás. Policajti ho však nezastavili ani po tom, čo po ňom strieľali a auto zasiahli. Naháňačka sa skončila na Slovensku. Auto v priekope, vodič zmizol.

Auto vo Viedni zlodej odcudzil ešte v utorok večer a následne sa rozbehla policajná naháňačka. Chcel s ním utiecť na Slovensko. Polícia akčne konala a Slovákovi postavila do cesty päť zátarás medzi mestečkami Bruck an der Leitha a Hainburgom. Zlodej bol však prefíkaný a pomedzi zátarasy sa mu podarilo šikovne vykľučkovať. "To nebolo možné, vzhľadom k miestnym podmienkam," povedal policajný hovorca Tomas Heinreich Berger z Národného policajného riaditeľstva Dolného Rakúska.

Nakoľko Slovákovi sa stále darilo unikať, polícia po ňom začala strieľať. Či ho zasiahli, je predmetom vyšetrovania, ale podľa vyjadrení policajtov je to nepravdepodobné, uvádza portál diepresse.com.

Mužovi sa nakoniec podarilo uniknúť na slovenské územie. S ukradnutým autom, ktoré bolo zasiahnuté strelou, zišiel na poľnú cestu. Z auta rýchlo vystúpil a z miesta utiekol. "Bola tma. Zlodej mohol uniknúť hocikadiaľ," vysvetľuje Hein Reichberger, prečo sa muža policajtom nepodarilo dolapiť. 

Auto už zaistili, v súčasnej dobe ho má slovenská polícia. Čoskoro by ho mali previesť do Rakúska. Špekuluje sa o tom, že Slovák patril do gangu zlodejov áut.   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu