Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Bratislava zažila drámu ako z USA: Maturant chcel pozabíjať spolužiakov!

Mladík študuje na súkromnej škole v Dúbravke
Mladík študuje na súkromnej škole v Dúbravke (Zdroj: google)

BRATISLAVA - Drámu, aká v týchto dňoch otriasa jednou z prestížnych súkromných škôl v Bratislave, sme doteraz poznali len zo zahraničných správ. Na polícii skončil študent z maturitného ročníka, ktorý sa mal viacerým spolužiakom vyhrážať smrťou.

Podľa našich informácií ide o študenta 12. ročníka Spojenej súkromnej školy British International School v bratislavskej Dúbravke. Spolužiakom mal mladík hroziť smrťou prostredníctvom sociálnej siete. Keď sa tieto informácie dostali k zamestnancom školy, okamžite zalarmovali políciu.

"V tejto súvislosti sme v pondelok v ranných hodinách prostredníctvom volania na linku 158 prijali oznámenie o podozrení z protiprávneho konania," potvrdila bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Policajti študenta zastavili na ceste do školy a odprevadili ho na policajné oddelenie, vypočuli a prepustili. Či bola hrozba reálna a mladík by bol schopný svoje vyhrážky aj naplniť, polícia stále preveruje.

V hre je aj trestné oznámenie, ktoré zrejme podal jeden z rodičov poškodených žiakov. Polícia ďalšie podrobnosti k prípadu neposkytuje. "V súčasnosti sa vecou naďalej zaoberáme a vykonávame všetky úkony dôležité pre meritórne rozhodnutie vo veci," dodala Považanová. O reakciu na pondelňajší incident sme požiadali aj riaditeľku školy, tá však mlčí. "Dovoľujeme si Vás  požiadať o rešpektovanie skutočnosti, že škola sa rozhodla médiám neposkytovať informácie," odpovedala nám Wendy Ellis, riaditeľka The British International School.

Násilné útoky na školách možno na Slovensku považovať za veľmi výnimočné, čo sa nedá povedať o Spojených štátoch, ktoré pre stupňujúce sa školské násilie museli sprísniť bezpečnostné opatrenia v niekoľkých mestách. Medzi najtragickejšie patrí prípad zo strednej školy v Newtowne, kde autistický mladík Adam Lanza v polovici decembra 2012 postrieľal 20 detí, šesť dospelých a nakoniec pripravil o život aj sám seba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu