Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nelegálny poklad pri Hrone: Bagrista vykopal 50 tisíc falošných euromincí!

Páchateľ sa zrejme spoliehal na to, že mince na skládke nik hľadať nebude
Páchateľ sa zrejme spoliehal na to, že mince na skládke nik hľadať nebude (Zdroj: TV JOJ)

ŽIAR NAD HRONOM - Robotník v Žiari nad Hronom v utorok pri výkopových prácach úplnou náhodou narazil na poriadny balík peňazí, ktoré sú s najväčšou pravdepodobnosťou falošné. V niekoľkých vreciach, ktoré vykopal, malo byť podľa predbežných výpočtov až 50 tisíc dvojeurových mincí.

Nelegálny poklad odhalil bagrista neďaleko mŕtveho ramena Hronu počas výkopových prác. Mince boli uložené vo vreciach a zahrabané v zemi na skládke. Pôvodné informácie hovorili o 28 tisícoch dvojeurových mincí, podľa zistení Tv JOJ však má ísť až o 50 tisíc kusov.

Tisícky falošných mincí zhabala polícia a v súčasnosti by ich mali skúmať experti. Muži zákona zatiaľ bližšie informácie k prípadu neposkytli, isté je len to, že do výroby takého množstva falzifikátov muselo byť zapojených viacero ľudí. Je tiež pravdepodobné, že na falšovanie použili vyrobený stroj.

Nepravé dvojeurovky sa v obehu objavili aj koncom minulého roka. Od pravých sa odlišovali tým, že už pri menšom náraze sa rozpadli na dve časti. Len za prvý polrok Národná banka Slovenska zaistila vyše 2800 takýchto falzifikátov. Po odhalení nelegálnej skrýše pri Hrone sa ich počet niekoľkonásobne zvýšil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu