Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Maskovaní lupiči prepadli v Partizánskom poslanca: Chceli vraj milión eur!

Jozef Ondruška Zobraziť galériu (2)
Jozef Ondruška (Zdroj: Foto: partizanske.sk)

PARTIZÁNSKE – Maskovaní lupiči v čiernych kuklách prepadli poslanca mestského zastupiteľstva v Partizánskom a údajne od neho chceli milión eur. Hodili ho na posteľ, potom zviazali a keď nedostali požadovaných milión eur, uspokojili sa aj s päťstoeurovkou.

Ešte začiatkom minulého týždňa neznámi maskovaní muži v čiernych kuklách, okolo siedmej večer, vtrhli cez plot do záhrady rodinného domu vo Veľkých Bieliciach v okrese Partizánske. V dome býva poslanec mestského zastupiteľstva, podnikateľ Jozef Ondruška (41).

„Keď Jozef vošiel asi o 19.30 hodine na svoj pozemok, tak ho podľa jeho vyjadrenia neznámi páchatelia  spacifikovali, zviazali mu ruky páskou a žiadali od neho peniaze,“ uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Údajne muža kukláči prepadli so slovami, že sú policajti, na výstrahu dokonca mal padnúť aj výstrel.

Údajne muži v kuklách žiadali od Jozefa až milión eur. Napadnutý však páchateľom povedal, že žiadne peniaze nemá. Zviazaného ho tak doviedli do domu, hodili na posteľ a dom začali prehľadávať s úmyslom nájsť peniaze. „Počas prehľadávania sa mužovi vyhrážali zabitím a opakovane ho udierali. Z peňaženky  poškodeného si páchatelia vzali 500 eur, zviazaného ho nechali v šatníku  a odišli na neznáme miesto,“ doplnila Antalová.

Mužovi sa po ich odchode podarilo vyslobodiť a privolal políciu. Prípad je momentálne v štádiu vyšetrovania.

Policajti z Partizánskeho intenzívne pracujú na objasnení tohto skutku. „Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície z Partizánskeho začala dňa 19. novembra trestné stíhanie pre zločin lúpeže v súbehu so zločinom „Vydieranie“, v súbehu s prečinom „Porušovanie domovej slobody“ a v súbehu zo zločinom „Obmedzovanie domovej slobody“ spáchaného formou spolupáchateľstva,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

Páchateľom v prípade ich zistenia a preukázania viny hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu