Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rezešová sa na súde utápala v slzách: Rozplakali ju tvrdé slová expartnera!

Rezešová si počas pojednávania utiera slzy Zobraziť galériu (7)
Rezešová si počas pojednávania utiera slzy (Zdroj: velvet)

BRATISLAVA - Rana za ranou! V Budapešti dnes pokračuje megaproces s milionárskou dedičkou Evou Varholíkovou Rezešovou, ktorá opäť neudržala svoje city na uzde a v súdnej sieni sa pred všetkými rozplakala. K slzám ju dohnala výpoveď bývalého partnera Erika Fischera, podľa ktorého nemôže byť dobrou mamou, keď v noci opustí svoje deti a vydá sa do zahraničia.

Na predchádzajúcom pojednávaní vypovedal Erik Fischer o tom, aká je Rezešová zlá matka. Jej advokát Peter Novák si ako reakciu na jeho slová, dal vypracovať odborný posudok, aby tieto tvrdenia vyvrátil. Skôr, ako ho mohol prečítať, však musela opäť zaznieť Fischerova výpoveď. Ten okrem toho, že Evu označil za zlú matku, spomínal aj jej časté alkoholové úlety. Po týchto tvrdých slovách sa Rezešová v súdnej sieni rozplakala a sudkyňa musela na pár minút pojednávanie prerušiť. Informoval o tom portál velvet.hu.

Po krátkej prestávke Novák prečítal odborný posudok od expertky Ľubomíry Galovej. Podľa nej je Rezešová dobrá matka a svojím dvom deťom sa snaží splniť všetko, čo môže. Obžalovaná Košičanka pri počúvaní posudku silno zvierala v rukách hygienické vreckovky a zadržiavala plač.

Rezešová 19.11.2013
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: velvet)

Hrozí jej až 13 rokov basy

V ďalšej časti pojednávania maďarský prokurátor László Mamlecz požiadal pre Rezešovú tvrdý trest. V záverečnej reči na Súde pre okolie Budapešti povedal, že horná hranica v prípade takýchto trestných činov je 13 rokov a súd by podľa neho mal obvinenú odsúdiť na dobu blízku tejto sadzbe. Ako uviedlo internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság (HVG), prokurátor by za poľahčujúcu okolnosť považoval iba skutočnosť, že Slovenka zatiaľ nebola trestaná a má dve maloleté deti.

Podľa Mamlecza by však súd mal vziať do úvahy, že išlo o viacnásobný trestný čin a zomreli štyria ľudia, preto musí obvinená dostať nepodmienečný trest. Eva V. by mala zaplatiť súdne trovy a mala by mať zakázané riadenie motorových vozidiel.

 

Prokurátor trvá na vine, Rezešová doplnila výpoveď

 

Maďarský prokurátor považuje obvinenie Slovenky Evy Varholíkovej za vlaňajšiu dopravnú nehodu, pri ktorej zahynuli štyria ľudia, za dokázané. Vyplýva to zo záverečnej reči obžaloby, ktorou dnes pokračuje na Súde pre okolie Budapešti pojednávanie tragického prípadu z diaľnice M3.

Podľa internetového vydania týždenníka Heti Világgazdaság (HVG) prokurátor vo viacerých bodoch upravil skutkový stav v spise obžaloby. Ako vyhlásil, v rámci procesu bolo dokázané, že za fiatom obetí jazdila Eva Varholík agresívne, blikala diaľkovými reflektormi, nedodržiavala bezpečnostnú vzdialenosť a teda na rozdiel od pôvodného záznamu v spise obžaloby porušila viaceré predpisy cestnej premávky.

V rámci súdneho procesu bolo dokázané, že obvinenie Slovenky z trestného činu riadenia motorového vozidla pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb, ako aj trestný čin ohrozenia cestnej premávky je opodstatnené, konštatoval prokurátor.

Podľa jeho vyjadrenia je potrebné vziať do úvahy, že cestujúci v aute, do ktorého Slovenka narazila, už nemôžu povedať, čo sa stalo, pretože nikto z nich neprežil. Ďalej zdôraznil, že obvinená najskôr policajtom tvrdila, že zaspala, potom v jej neskoršej výpovedi to už neuviedla, ale vyhlásila, že nebola ospalá.

Rezešová dnes prišla na súd v červenej zimnej bunde a bledých džínsoch.
Zobraziť galériu (7)
Rezešová dnes prišla na súd v červenej zimnej bunde a bledých džínsoch.  (Zdroj: Velvet.hu)

Obvinená tesne pred dnešným pojednávaním nečakane doplnila svoju výpoveď a vyhlásila, že bezprostredne pred nehodou bola náhle oslepená. Prokurátor v reakcii na tento krok povedal, že svoju výpoveď Slovenka upravuje podľa momentálne potreby obhajoby, preto jej nemožno dôverovať.

Slovenka je obvinená, že vlani 21. augusta spôsobila na diaľnici M3 dopravnú nehodu, pri ktorej vo vozidle značky Fiat Punto zahynuli traja ľudia. Ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia a po prevoze do nemocnice im podľahla.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína 17. mája vzniesla obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky. Súd by mal vyniesť rozsudok v piatok 22. novembra.

Milenec ju vymenil za Košičanku Zuzanu

Keďže Lukáš Trnovský sa neobjavil ani na jednom z pojednávaní s jeho snúbenicou Evou, vynárali sa špekulácie o tom, že ich vzťahu je koniec. On sám to ale v septembri rázne poprel a tvrdil, že na ich zasnúbení sa ani po tragickej havárii nič nemení. Prešli však dva mesiace a Trnovského slová, akoby stratili na vážnosti. Na jeho Facebooku sa totiž objavila fotografia, na ktorej sa chváli novým objavom.

Trnovský s novou láskou Zuzanou.
Zobraziť galériu (7)
Trnovský s novou láskou Zuzanou.  (Zdroj: FB)

Na lavičke v lesíku sedí so sexi tmavovláskou Zuzanou a ruka v ruke si vychutnávajú prírodu. Pod fotografiou plnou romantiky sa okamžite objavili veľavravné komentáre Trnovského kamarátov. "Holubičky. Peknučkí ste, nech vám to hlavne vydrží dlho," chvália párik zaľúbencov. Či sa novým vzťahom pochválil aj Rezešovej, je otázne. Ďalšiu ranu do basy však pravdepodobne bude znášať len veľmi ťažko.  

Trnovského nový objav.
Zobraziť galériu (7)
Trnovského nový objav.  (Zdroj: FB)

Meno Lukáša Trnovského sa v kauze tragickej havárie na maďarskej diaľnici objavovalo najmä v súvislosti s poslednými minútami pred zrážkou. Podľa výpisu z hovorov totiž s Rezešovou volal pár minút pred nehodou a na pár sekúnd sa mali spojiť aj po nej. Neskôr sa objavili tvrdenia, že Trnovský Rezešovej BMW prenasledoval, čomu nahrávajú aj výpovede svedkov, ktorí ho videli na mieste nehody krátko po zrážke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu