Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Branislav nahlásil bombu v obchodnom dome v Bratislave: Hrozí mu 5 rokov!

BRATISLAVA - Z ohlásenia bomby v obchodnom dome na Einsteinovej ulici v Bratislave v utorok 22. októbra polícia podozrieva 32-ročného Branislava z Pezinka. Ten už čelí obvineniu zo šírenia poplašnej správy a hrozí mu väzenie až na päť rokov.

"Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený v inkriminovaný deň v čase krátko pred 14.45 h zatelefonoval na tiesňovú linku 112, kde pracovníkovi operačného strediska oznámil, že v obchodnom dome na Einsteinovej ulici v Bratislave je bomba," priblížila okolnosti prípadu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Karina Považanová.

Obchodný dom musel byť evakuovaný. Policajti s pomocou psa hľadali výbušninu, žiadnu bombu ani iný nástražný výbušný systém však neobjavili.

"Na základe získaných informácií policajti podozrivého muža stotožnili a v sobotu (26. 10.) v ranných hodinách zadržali," informovala Považanová. Dodala, že obvinený je v súčasnosti v cele predbežného zaistenia, pričom vyšetrovateľ už požiadal o umiestnenie obvineného do vyšetrovacej väzby.

"Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodala Považanová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu