Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mal smolu: Muža ošetrovali po nehode, našli u neho drogy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Michalovskí policajti z drogovej činnosti obvinili 29-ročného Jána z Michaloviec. Ešte začiatkom júla u neho našla zdravotná sestra pri ošetrovaní po dopravnej nehode sklenenú pipetu a plechovku so sušenou rastlinou.

"Podľa znaleckého posudku išlo o sušinu vykazujúcu morfologické znaky rastliny konope o hmotnosti 0,56 gramu s obsahom 7,3 percenta účinnej látky THC, čo zodpovedá až štyrom obvykle jednorazovým dávkam drogy," informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó. Obvinenému Jánovi v prípade dokázania viny hrozí až trojročné väzenie.

Drogy našli v júli michalovskí policajti aj u 20-ročného Michalovčana. Policajti u neho našli priesvitné plastové vrecko s obsahom sušenej rastliny, ktoré neoprávnene prechovával pre vlastnú potrebu vo vrecku bundy.

"Podľa znaleckého posudku obsahovalo vysušené vrcholky rastliny konope o celkovej hmotnosti 12,40 gramu s priemerným 15,3 percentným obsahom THC. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť až 124 obvykle jednorazových dávok drogy," uviedol Szabó. Policajný vyšetrovateľ Michalovčana obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovanie s nimi. V prípade dokázania viny mu hrozí štyri až desať rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu