Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tento gang z Lučenca vyčíňal v Nemecku: Bohatých seniorov obrali o 335-tisíc eur!

Lučeneckí zlodeji okrádali v Nemecku dôchodcov (zľava: Sofia D.,Maria D. Maroš O.)
Lučeneckí zlodeji okrádali v Nemecku dôchodcov (zľava: Sofia D.,Maria D. Maroš O.) (Zdroj: bild.de)

NORIMBERG - Nemeckí dôchodcovia sa určite majú lepšie ako tí naši. Svedčí o tom aj obrovský lup, ktorý po častiach kradlo trio slovenských zlodejov z Lučenca. Slovákom tak urobili poriadnu hanbu, teraz ich súdia na Krajskom súde v Norimbergu. Okrádali a vykrádali domovy dôchodcov, pričom sa obohatili o 335 tisíc eur.

Maroš O. (34), Mária D. (25) a Sofia D. (32) sú podľa denníka Bild.de obvinení z niekoľkých krádeží. Partia zlodejov z Lučenca sa mala v Nemecku vlámať do 45tich domov, kde žili seniori, alebo kde sa nachádzala opatrovateľská služba, či domovy dôchodcov.

Gang kradol hlavne za denného svetla v domácnostiach. Do apartmánov sa dostali tak, že ich vypáčili. Následne, keď vnikli do miestnosti, odcudzili cennosti, na ktoré natrafili, ktoré im prišli pod ruky.

Nemeckí policajti odhadujú škodu na 335 000 eur. Vykrádačskému gangu sa teda vo svojej nekalej činnosti dobre vodilo. Túto hodnotu mali totiž drahocennosti, hotovosť a ostatný nadobudnutý lup. Jednej staršej žene páchatelia ukradli šperky za 40 000 eur, inde vypáčili trezor s akciami za 100 000 eur.

Súd so slovenskými zlodejmi už v Nemecku začal. Za hlavného organizátora označili Maroša O., ktorý by si mal za tieto skutky posedieť 7,5 roka, jeho spolupáchateľky by mali vo väzení pobudnúť 4 roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu