Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Drogy na reggaefestivale v Bratislave? Čechovi našli éčko a marihuanu!

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Víkendový reggaefestival, ktorý bol na Zlatých pieskoch, bude mať zrejme smutnú dohru pre 21- ročného Jána H. z Českej republiky. Festival, ktorý spája ľudí rôznych krajín, kultúr a rás, ako organizátori prezentovali pod hlavičkou podujatia, včera skoro ráno zrejme "spojil" aj Jána s policajtmi. Našli totiž u neho marihuanu a extázu. Za to si môže odsedieť až päť rokov.

Festival prebiehal v piatok, v sobotu a končil sa v nedeľu ráno. Vtedy sa na kontrolu vybrali bratislavskí policajti. Počas nej náhodne natrafili na 21-ročného Jána z Českej republiky. Zrejme žúroval do samého rána, keď ho náhodne skontrolovali. Pri kontrole zistili, že mal pri sebe viacero kusov tabliet fialovej farby, igelitový sáčok s obsahom neznámej sušenej látky a sklenenú trubicu na aplikáciu drog. Z uvedeného dôvodu policajti podozrivý materiál zaistili a zaslali na expertízu.

Podľa hovorcu bratislavských policajtov Michala Szeiffa: „Výsledky predbežnej expertízy preukázali, že išlo o 1,5 tablety s celkovou hmotnosťou 412 mg s účinnou látkou MDMA, pričom toto množstvo možno považovať za 2 obvykle jednorazové dávky drogy. V prípade sušenej látky výsledky expertízy preukázali, že išlo o sušené konope s hmotnosťou 2,964 g.“ Ako ďalej dodáva, z upotrebiteľného podielu tohto konope by sa dalo pripraviť minimálne 5 obvykle jednorazových dávok drogy.

Vyšetrovateľ obvinil 21-ročného Jána z Čiech zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

„Obvinený sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia. V prípade preukázania viny  hrozí  obvinenému trest odňatia slobody až na päť rokov.“ spresňuje Szeiff.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu