Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Česku súdia obávaného slovenského mafiána: Vrtuľník, polícia a ťažkoodenci!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ZLÍN – Za mimoriadnych bezpečnostných opatrení dopravili dnes na Krajský súd v Zlíne z väzby v Olomouci bossa slovenského mafiánskeho podsvetia Miroslava M. (34), ktorého gang terorizoval podnikateľov, informoval server Novinky.cz.

Obvineného sprevádzalo pri prevoze na súd približne 50 ťažkoodencov so samopalmi a niekoľko desiatok policajtov, členov justičnej stráže a kriminalistov v civile; zo vzduchu eskortu strážil vrtuľník. Podľa vyjadrenia hovorkyne krajskej polície Jany Macalíkovej pre Novinky.cz dorazili policajti v desiatich dodávkach a na súde zostanú počas celého hlavného pojednávania, čo nemá v podmienkach zlínskeho súdu obdoby.

Súd so šéfom vydieračského gangu sa začal na Krajskom súde v Zlíne približne pol roka po jeho zadržaní a decembrovom vzatí do väzby. Policajná hovorkyňa zdôraznila, že bezpečnostné opatrenia majú predovšetkým "ochrániť súd a sudcov, prípadne ďalších ľudí, ktorí sa na tomto procese zúčastnia".

Okolnosti súdneho pojednávania označila polícia za rizikové. "Je známe, že vyhrážky na Slovensku nesmerovali len k podnikateľom, ale aj k policajtom a ďalším ľuďom," dodala Macalíková.

Miroslav M. a jeho štyria kumpáni z Česka i zo Slovenska boli obvinení z vydierania, porušovania osobnej slobody, nedovoleného ozbrojovania a šírenia poplašnej správy. Na Moravu, kam ušiel pred trestným stíhaním na Slovensku, sa Miroslav M. presťahoval v roku 2012 a pokračoval tam vo svojej kriminálnej činnosti. Podnikateľom poškodzovali majetok a sledovali ich rodiny, citovali Novinky.cz policajnú hovorkyňu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu