Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Zlá správa pre Mišenku do basy: Predávajú mu byt aj s obľúbenými vecami!

Mišenka si vo Venezuele užíval tento luxus Zobraziť galériu (14)
Mišenka si vo Venezuele užíval tento luxus (Zdroj: topky)

CARACAS - Panoramatický výhľad na šíre more, veľká terasa a číry bazén! Týmto všetkým sa mohol ešte donedávna pýšiť hrdý majiteľ dvoch luxusných apartmánov na venezuelskom pobreží, ktorým nie je nikto iný ako dolapený utečenec Viliam Mišenka obvinený z niekoľkých mafiánskych vrážd. Jeho hniezdočko v súčasnosti zíva prázdnotou, no zrejme nie nadlho. Na internete sa totiž objavil inzerát s ponukou na predaj, ktorý okrem lákavej ceny zahŕňa aj množstvo fotografií Mišenkových osobných vecí. Obvinený však o ničom netuší a biznis s majetkom sa údajne rozbehol poza jeho chrbát. Šokujúce informácie priniesol týždenník Plus 7 dní.

Odo dňa, kedy hľadaného Viliama Mišenku zadržali počas januárovej prechádzky venezuelskou plážou, jeho luxusné apartmány na ostrove Margarita zívajú prázdnotou. V trojposchodovom bytovom dome na pláži, v ktorom má okrem neho apartmán aj syn oceliarskeho magnáta Július Rezeš, či bývalý viceprezident VSŽ Jaroslav Bilík, vlastní Mišenka dva luxusné viacizbové byty.  

Práve tie sa nedávno objavili v ponuke venezuelských realitných kancelárií spolu s fotografiami Mišenkových osobných vecí. Na jednej z nich vidieť moderne zariadenú kuchyňu prepojenú s jedálňou a obývačkou, vrátane gaučov a stolíka s počítačom, spoza ktorého Mišenka zrejme každodenne sledoval dianie vo svete. Na fotografiách nechýba záber na rozsiahlu terasu s výhľadom na spoločný bazén a šíre karibské more.  

Výhľad z terasy - Idylka ako vystrihnutá z dovolenkového katalógu.
Zobraziť galériu (14)
Výhľad z terasy - Idylka ako vystrihnutá z dovolenkového katalógu.  (Zdroj: topky)

Bazén nesmie chýbať.
Zobraziť galériu (14)
Bazén nesmie chýbať.  (Zdroj: topky)

V inzeráte stojí, že ide o "vynikajúcu ponuku" a apartmány sú dostupné "ihneď k nasťahovaniu". Jeden z nich predávajú za 1 150 000 bolívarov (takmer 140 tisíc eur) a druhý za 1 050 000 bolívarov (takmer 130 tisíc eur). Byty ponúkajú spolu s parkovacím miestom aj káblovou televíziou. Popis dôvodu, pre ktorý sa ich majiteľ rozhodol pre predaj, je prinajmenšom zarážajúci: "Z dôvodu odcestovania predam pekný kompletne zariadený byt s výhľadom na more". V ponuke dokonca stojí, že vlastník je ochotný ako časť úhrady prijať aj auto v dobrom stave.

Tu Mišenka trávil voľný čas, keď sa chcel ukryť pred tropickými teplotami.
Zobraziť galériu (14)
Tu Mišenka trávil voľný čas, keď sa chcel ukryť pred tropickými teplotami.  (Zdroj: topky)

Podľa zistení týždenníka Plus 7 dní však Mišenka žiadnu takúto ponuku nezverejňoval a o kšeftovaní s jeho majetkom donedávna ani len netušil. O tom, že apartmány vo venezuelskom dome sú na predaj nevedeli ani jeho príbuzní, ktorých inzerát šokoval a údajne už podstúpili kroky na zastavenia predaja. Inzerát však napriek tomu zo stránky realitnej kancelárie nezmizol a ponuka je stále aktuálna.

Viliama Mišenku stíhajú za výbuch v topoľčianskej firme Euromont TO z augusta 2009 a vinia ho z účasti na viacerých vraždách vrátane vraždy jedného z bossov sýkorovcov Petra Čongrádyho. Pôvodne bol obvinený aj z účasti na vražde svojho synovca Jozefa Mišenku, spod obžaloby ho však súdy oslobodili. Viliam Mišenka bol obžalovaný aj v kauze najväčšej bankovej krádeže z januára 1996, z trezoru VÚB v Nitre vtedy zmizlo 173 miliónov korún. Aj v tomto prípade bol oslobodený.  Viliam Mišenka sa pred slovenskou políciou skrýval v zahraničí. Informácie o jeho pobyte sa objavili ešte vlani, keď sa zistilo, že iný hľadaný Slovák Karol Mello sa nachádza v Belize. Údajne tam bol aj Viliam Mišenka, a potom sa presunul do Venezuely. Tam sa ho podarilo zadržať na tretí pokus, presne 2. januára 2013 počas prechádzky na pláži na ostrove Margarita.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu