Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dôchodcom z domu ukradli 8400 eur: Kľúč od brány visel na plote

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ZVOLENSKÁ SLATINA - Obálky s hotovosťou viac ako 8400 eur ukradol dôchodcom z rodinného domu vo Zvolenskej Slatine doposiaľ neznámy páchateľ. Do domu sa vlámal pravdepodobne počas víkendu, keď si kľúčom, ktorý bol zavesený na plote, otvoril bránu, vedúcu do dvora.

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, páchateľ po tom, ako vošiel do dvora doposiaľ nezisteným spôsobom bez známok násilia otvoril aj vchodové dvere domu, odkiaľ ukradol obálky s finančnou hotovosťou.

Polícia po páchateľovi pátra, za krádež mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody.

Faltániová upozorňuje, že v tomto prípade prišli dôchodcovia o peniaze aj preto, lebo boli málo opatrní. "Často občanov upozorňujeme, aby si aj vlastným pričinením chránili svoj majetok. Radíme im,  aby kľúče od vchodových dverí nenechávali v poštových schránkach, v kvetináčoch, pod rohožkou alebo zavesené vedľa dverí," uviedla.

Polícia v Banskobystrickom kraji eviduje za prvé tri mesiace tohto roku 448 prípadov krádeží vlámaním, z toho je takmer tretina prípadov (121) krádeží vlámaním do bytov, domov a chát. Aj keď polícia takmer 40 percent prípadov objasnila a páchateľa vypátrala, nie vždy sa poškodeným ukradnuté peniaze, alebo cenné veci vrátia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu